Política

Díaz rebat les crítiques de Podem: “Sumar ha vingut per quedar-se”

Recorda que Unides Podem va treure un milió de vots en els comicis municipals i se sent sorpresa per les paraules de Ione Belarra

Les eleccions no han donat ni un dia de treva per l’espai polític a l’esquerra del PSOE i ha tornat a emergir la picabaralla entre Podem i Yolanda Díaz, després que la plataforma encapçalada per la vicepresidenta i ministra de Treball perdés set diputats respecte a fa quatre anys, si bé el bloc de la dreta no suma majoria. La secretària general de Podem, Ione Belarra, va assegurar l’endemà de les eleccions que “l’estratègia de renunciar al feminisme i invisibilitzar Podem no ha funcionat” i va voler recalcar que treure 700.000 vots menys que el pitjor resultat d’Unides Podem -el del 2019- no era un bon resultat. Davant d’aquestes crítiques, Yolanda Díaz ha respost aquest dimarts amb contundència en declaracions a la Sexta per llançar un missatge: “Sumar ha vingut per quedar-se”.

La política gallega ha recordat el fracàs d’Unides Podem en les eleccions municipals, en què només va obtenir un milió de vots per valorar l’èxit que suposen els tres milions assolits en aquests comicis generals. També ha volgut reivindicar el seu feminisme amb les formes que fa servir, dient que cal un “feminisme a favor i que suma”, que el moviment “no és de ningú”, tampoc de la formació morada. A parer seu, “el feminisme de Sumar és del 99%” i “no cau en les trampes que vol la dreta i l’extrema dreta”, que ha assegurat que és la divisió i la “guerra de sexes”. Díaz també ha afirmat que s’ha assabentat d’aquest malestar de Podem pels mitjans de comunicació i ha volgut defensar que Sumar va néixer per “guanyar drets” i que ho seguiran fent amb un govern de coalició progressista. Per això, diu que està en contacte amb tots els partits que formen part de la coalició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La condemna de ser apàtrides

Istanbul

Laberint europeu

Brussel·les
política

Robles limita a 18 i amb control judicial els espiats amb Pegasus

madrid

L’oficialitat del català, encallada

Barcelona
Mercè Kirchner Baliu
Professora de relacions internacionals i afers europeus Blanquerna-URL

“La UE necessita saber cap a on vol anar”

Barcelona
SALT

El ple municipal aprova el nou contracte de neteja i recollida de residus

SALT
estat espanyol

Sánchez exigeix a Milei una rectificació pública de les seves paraules

barcelona
regne unit

La justícia britànica frena l’extradició d’Assange als EUA

barcelona
guerra a gaza

El fiscal del TPI demana l'arrest de Netanyahu, Gallant i tres líders de Hamàs

barcelona