Política

Absolt un excàrrec del PP de maltractar la parella

La magistrada no veu demostrat que Albert Fernández Saltiveri agredís i insultés Irene Pardo, que era presidenta de Noves Generacions

Un jutjat penal de Barcelona ha absolt l’exvicesecretari de comunicació del PP català Alberto Fernández Saltiveri del delicte de maltractament en l’àmbit familiar, coaccions i injúries lleus contra la seva exdona, la líder del PP a Sant Adrià del Besos i també de Noves Generacions, Irene Pardo, quan van conviure junts. Tots dos van mantenir una relació sentimental d’abril del 2015 a desembre del 2018, segons informa l’ACN, i van conviure al pis d’ell a Barcelona des d’octubre del 2017. La dona va denunciar que des del gener del 2018 fins el juliol del 2019 l’home la va agredir, insultar i maltractar en almenys cinc ocasions, però la magistrada no veu prou proves.

Al judici, que es va celebrar l’abril passat, Pardo es va ratificar en els fets pels quals va decidir portar el seu exmarit als tribunals i pels quals la fiscalia li demanava fins a tres anys de presó. L’episodi més greu hauria passat el juliol del 2019, quan estant ja separats, Pardo relata que la va colpejar amb un casc de moto i la va empènyer contra la porta el dia que va anar a recollir les seves pertinences al domicili on havien conviscut. La dona va aportar un comunicat mèdic de lesions durant el judici. Tot i això, segons la sentència, la jutgessa considera que les versions són “contradictòries”, destaca que en el moment dels fets la parella ja estava “en tràmits de separació”, que els informes mèdics no són “clars ni concloents”, que la versió de la denunciant “no és constant” i que els testimonis tenen tots “un interès” o són de “referència”. Pardo també va denunciar altres episodis de maltractament.

La versió que sempre va mantenir l’acusat és que el que pretenia Pardo era treure el màxim benefici possible del procés de divorci i treure rèdit per a la carrera política. Una versió que compra la magistrada, que considera que “tots dos tenen interessos a la seva carrera política” i assegura que la denúncia i el procés judicial “afecta i té transcendència” per a la “imatge pública, social i professional” de l’acusat.

La sentència també assegura que “hi ha motius de gelosia entre els dos membres de la parella” perquè “en el moment en què s’imposa la denúncia, i mesos abans” tots dos tenien “relacions efectives paral·leles amb altres persones alienes al matrimoni sense comptar amb el consentiment de l’altre”.

Fernández també va ser coordinador de Badalona Comunicació fins el 2015 i un dels homes de màxima confiança de Xavier Garcia Albiol. Es va fer conegut quan va censurar un fragment de L’estaca en un festival de curtmetratges i prohibia les imatges amb elements independentistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

unió europea

La UE donarà al Líban 1.000 milions d’euros per a la gestió de refugiats

barcelona
GIRONA

El PP aposta per una educació trilingüe i amb llibertat per escollir centre

GIRONA
navarra

Detenen a Pamplona el sindicalista andalús Óscar Reina

barcelona
estats Units

La policia entra a la universitat de Califòrnia i deté desenes d’estudiants propalestins

barcelona
política

La CUP proposa una renda bàsica de 900 euros

barcelona
regne unit

Anglaterra vota en unes municipals que marcaran el futur de Sunak

barcelona
Memòria democràtica

Documenten treballs forçats de presos republicans per construir una carretera al Solsonès

Barcelona
política

Puigdemont repta ERC a dir que en cap circumstància farà Illa president

barcelona

El PSC vol explicacions per la suspensió de la Fira de l’1 de maig

OLOT