Política

rússia

Rússia condemna Navalni a dinou anys més de presó

El crític amb el Kremlin empresonat havia denunciat que l’imposarien una pena “estalinista” per atemorir altres opositors

L’opositor rus Alexei Navalni ha estat condemnat aquest divendres a dinou anys més de presó, després d’haver estat declarat culpable “d’extremisme”, entre altres càrrecs, segons informa l’agència Efe. Navalni, considerat el principal enemic del president rus, Vladímir Putin, Kremlin, havia afirmat dijous que la que l’imposaria la justícia russa seria “estalinista” i dirigida a “a atemorir” a altres opositors.

Els nous càrrecs contra Navalni estan relacionats amb les activitats de la seva fundació anticorrupció i amb declaracions dels seus principals col·laboradors. El 2021, les autoritats russes van il·legalitzar la fundació i la seva xarxa d’oficines per tot el territori rus, qualificant-les d’organitzacions extremistes i amenaçant als seus col·laboradors amb accions judicials. A través de la fundació, expliquen les agències internacionals Navalni va denunciar la corrupció oficial i va organitzar massives protestes contra el Kremlin.

L’opositor rus va ser detingut el 17 de gener del 2021, a la seva tornada a Moscou després de passar tres mesos a Alemanya, on es va recuperar d’un enverinament l’agost del 2020 que els laboratoris occidentals atribueixen a Rússia i que hauria estat perpetrat en un vol a Sibèria amb l’agent químic Novitxok, d’ús militar i fabricació russa.

Les autoritats russes el van detenir sota l’acusació de violar de manera reiterada els termes d’una sentència per frau de 2014 i la llibertat condicional imposada aleshores. Per aquestes acusacions, el febrer de 2021 Navalni va ser condemnat a tres anys de presó, que més tard li van ser rebaixats a dos anys i mig. Més d’un any després, el març de 2022, va ser condemnat a nou anys més de presó per frau i desacatament al tribunal, que segons ell, tenien motivacions polítiques. Amb aquests dinou any més de presó, Navalni haurà de passar, en principi, tres dècades a la presó i encara ha de ser jutjat per un tribunal militar per terrorisme, que podria, segons ell, comportar-li deu anys més de privació de llibertat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona
Guerra a Europa

Ucraïna assegura haver frustrat un atac terrorista a Kíiv planejat per Moscou

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel ordena evacuar més barris de Rafah

Barcelona

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles

Jornada (a) reflexió

Banyoles
Ricard Chulià
Periodista i autor del llibre “País Valencià. Eixida d’emergència”

“La Comunitat Valenciana no és viable, però el País Valencià sí”

Banyoles