Política

El debat entre seguidors de Puigcercós i Carretero s'acarnissa en dos articles publicats a l'AVUI

Voltas, per Puigcercós, versus Alexandre, per Carretero. Aquesta és l'última batalla oberta en la recta final de la campanya per les eleccions internes d'ERC, una batalla protagonitzada per dos independentistes no militants però propers al partit.

El periodista i escriptor Víctor Alexandre respon avui en un article a l'AVUI, L'hora de Carretero, a un primer escrit del secretari de Cultura, el també periodista Eduard Voltas, fitxat per Joan Manuel Tresserras –proper a Josep-Lluís Carod-Rovira– per ocupar aquest alt càrrec i que dóna suport a Joan Puigcercós com a candidat.

Dimarts, Voltas publicava a l'AVUI l'article ERC: mirar fora, no dins. Al text, recordava que no és militant del partit tot i tenir un càrrec públic que el situa en l'òrbita dels republicans i feia un balanç positiu dels últims quatre anys del partit, que, segons el seu punt de vista, ha obligat tot l'espectre polític català a fer un gir sobiranista gràcies a la seva presència al govern. Admetia que l'actual direcció "ha comès errors", però apuntava que el debat generat és "excessivament apocalíptic". I aquí passava a l'atac: qualificava el discurs de Carretero d'"injust" i "poc matisat", i deia que el líder de Reagrupament.cat fa "desqualificacions tan absolutes i poc matisades que és evident que no busquen un debat constructiu". Per acabar, suggeria que les dues candidatures oficialistes, la de Puigcercós-Ridao i la d'Ernest Benach - Rafel Niubò, han de buscar el pacte.

Alexandre contesta avui amb fúria. Recorda a Voltas que està a sou d'un departament dirigit per ERC, sota el control de l'actual direcció del partit, i li etziba que "tothom enrogeix quan el posen en evidència". Continua lamentant l'"arrogància" que atribueix als dirigents republicans, als quals acusa del "fracàs estratègic que ha suposat el segon tripartit". També els atribueix la responsabilitat que ERC hagi perdut 350.000 votants "tot convertint-la en l'únic partit parlamentari que té més exvotants que votants". Després d'assegurar que és José Luis Rodríguez Zapatero qui governa Catalunya a través del PSC, fa seu un advertiment recent de Carretero: "Si guanya el continuisme, el partit es pot convertir en una versió catalana d'aquella Euskadiko Ezkerra que l'any 1993 es va diluir en el PSE-PSOE".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.