Política

CONFLICTE BÈL·LIC A L’EST D’EUROPA

Nit d’atacs a Ucraïna i Rússia

Kíiv ha patit el major atac aeri rus des de la primavera, mentre que sis regions russes han estat atacades amb drons

L’exèrcit rus destrueix quatre vaixells ucraïnesos on hi havia cinquanta paracaigudistes en una operació al mar Negre

Nous atacs aquesta nit i matinada tant a Ucraïna com a Rússia. Kíiv ha patit el major atac aeri rus des de la primavera, que ha causat almenys dos morts, i durant el qual les defenses aèries ucraïneses han abatut 28 míssils i 15 dels 16 drons llançats durant la nit, ha informat aquest dimecres el general Valeriy Zaluzhnyi, comandant en cap de les forces armades d’Ucraïna, mentre que Rússia ha informat que aquesta matinada ha abatut drons ucraïnesos a sis regions, inclosa la de Moscou, en el que seria el major atac amb drons en territori rus des que va començar la guerra a Ucraïna i que l’alcalde de la capital ha qualificat d’“intent d’atac massiu” contra el país, informen The Guardian i l’agència Efe.

A Kíiv, també almenys tres persones han resultat ferides a diverses zones de la ciutat per la caiguda de fragments que també han provocat destrosses. Segons ha explicat el cap de l’Administració Militar de la capital ucraïnesa, Serguí Popko, les forces russes han llançat l’atac en dues fases, la primera amb una onada de drons iranians Shahed disparats en diversos grups des de diferents direccions i, poc després, míssils que es van llançar des d’avions estratègics de combat Tu-95. Diversos edificis han patit danys com a conseqüència de la caiguda de les runes dels projectils i han provocat incendis en alguns dels llocs afectats.

A Moscou, el ministeri rus de Defensa ha informat que durant la nit les defenses antiaèries han destruït tres drons sobre la regió fronterera de Briansk i un altre sobre la veïna província d’Oriol, un cinquè a la província de Kaluga, dos més a la de Riazan i un vuitè a la regió de la capital russa. Prèviament, el governador de Pskov, al nord-oest de Rússia, Mikhaïl Vedernikov, va informar que les defenses antiaèries havien repel·lit un atac similar contra l’aeròdrom de la regió, on es van incendiar avions militars de transport Il-76.

A més, l’exèrcit rus ha publicat a Telegram que a primera hora d’aquest dimecres un dels seus avions ha destruït quatre vaixells ucraïnesos on hi havia cinquanta paracaigudistes en una operació al mar Negre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona
colòmbia

Colòmbia notifica formalment a Israel la ruptura de relacions diplomàtiques

barcelona
Política

Vergés sosté que l’estació del TAV a l’aeroport és “absolutament prioritària”

vilobí d’onyar
estats units

El jutge aclareix Trump que l’ordre de silenci només l’afecta fora del tribunal

barcelona
estat francès

Desallotgen una protesta propalestina a la Sciences Po de París

barcelona
memòria

El TSJC considera que la protesta contra la tortura no és transversal

barcelona
societat

El PSC demana al govern una resposta serena a les pintades en establiments

girona