Política

CONFLICTE BÈL·LIC A L’EST D’EUROPA

Reunió satisfactòria entre Putin i Erdogan

El president turc ha afirmat que l’acord d’exportació d’aliments a través del mar Negre, del qual Moscou va sortir el juliol passat, es podrà recuperar aviat

El mandatari rus diu que Moscou podria tornar al pacte, però només si Occident deixa de restringir que les exportacions agrícoles russes arribin als mercats mundials

El president rus, Vladímir Putin, i el seu homòleg turc, Recep Tayyip Erdogan, s’han reunit aquest dilluns a Sotxi, a Rússia, i després de la trobada, el mandatari turc ha afirmat que l’acord d’exportació d’aliments a través del mar Negre, del qual Moscou va sortir el juliol passat amb l’argument que no es complia “la part russa” del pacte, es podrà recuperar aviat, segons informa l’agència Reuters. “Com a Turquia, creiem que arribarem a una solució que compleixi les expectatives en poc temps”, ha afirmat Erdogan, que ha dit que havia treballat amb les Nacions Unides en un nou paquet de suggeriments per alleujar les preocupacions russes.

Per la seva banda, el president rus, Vladímir Putin, ha afirmat que Rússia podria tornar a l’acord de cereals, però només si Occident deixa de restringir que les exportacions agrícoles russes arribin als mercats mundials. “Ho farem tan aviat com tots els acords sobre l’aixecament de les restriccions a l’exportació de productes agrícoles russos s’apliquin completament”, ha dit.

Pel que fa a Ucraïna, Erdogan ha fet una crida a Kíiv a “suavitzar la seva postura” el pacte i “fer passos compartits amb Rússia” perquè funcioni.

Precisament Ucraïna ha afirmat aquest dilluns que un dels drons de l’atac nocturn rus a Izmail, un dels dos principals ports d’exportació de cereals d’Ucraïna a través del riu Danubi, havia impactat en territori de Romania, país membre de l’OTAN, un fet que el ministeri de Defensa romanès ha negat.

Respecte el front de guerra, Kíiv ha informat aquest dilluns que les seves tropes han recuperat més territori al front oriental i avancen més al sud en la seva contraofensiva contra les forces russes, mentre que el president ucraïnès, Volodímir Zelesnki, que diumenge va destituir el ministre de Defensa, Oleksi Reznikov, ha anunciat que Rustem Umerov, un tàrtar de Crimea, serà el seu successor, fet que fa pensar que Kíiv intensificarà accions contra la península annexionada per Rússia i el pont que la uneix al continent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries