Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Trump amplia el seu avantatge entre la base republicana enfront de DeSantis i altres contrincants

L’expresident li treu més d’un 30% d’intenció de vot al governador de Florida

L’expresident Donald Trump (2017-2021) ha ampliat el seu avantatge enfront de la resta d’aspirants a la nominació republicana per a les presidencials de 2024 i supera en més de 30 punts al governador de Florida, Ron DeSantis, segons una enquesta de la CNN publicada aquest dimarts.

Un 52% de votants republicans apunten que recolzarien Trump en la nominació conservadora, enfront del 18% que diu que faria costat a DeSantis. En l’últim sondeig efectuat per aquesta cadena, entre els passats 13 i 17 de juny, tots dos van recaptar percentatges respectius del 47 i del 26%.

La resta d’aspirants republicans no superen el 10% ni en aquest sondeig dut a terme entre els passats 25 i 31 d’agost ni en l’anterior.

El 65% dels votants conservadors asseguren estar convençuts de la seva decisió i descarten canviar d’opinió a mesura que s’acosti la cita amb les urnes.

Set de cada deu republicans veuen a Trump com el més capacitat per a gestionar l’economia, molt per davant de DeSantis (9%), del seu exvicepresident Mike Pence (4%) o de l’exambaixadora estatunidenca davant l’ONU Nikki Haley (3%), i també creuen que és qui millor pot afrontar la immigració (65%).

Trump es manté també al capdavant com a aspirant més ben considerat de cara a abordar la situació a Ucraïna (63%), el crim i la seguretat (54%) i l’educació (42%), així com l’avortament (44%) o el clima i les polítiques energètiques (49%).

La màxima preocupació entre aquest electorat en cas que Trump sigui el candidat triat per a 2024, en la seva opinió, és que l’oposició l’ataqui o es negui a treballar amb ell (8%), o també la seva falta de tacte (8%) i una mala imatge pública (7%).

Només un 6% diu estar preocupat per les diferents imputacions rebudes.

L’expresident està inculpat en quatre casos penals, dos per ingerència electoral a Washington i Geòrgia, un altre a Florida per emportar-se de la Casa Blanca papers classificats en abandonar el poder i el quart a Nova York per pagaments irregulars a l’actriu porno Stormy Daniels per a silenciar durant la campanya de 2016 un “affaire” que van tenir en el passat.

Un 5% de republicans assegura estar preocupat pel seu “ego” i “arrogància”, el mateix percentatge dels qui creuen que es podrien manipular les eleccions contra ell, mentre que un 4% diu estar inquiet per la seva personalitat “en general” i per la possibilitat que la seva elecció derivi en revoltes o en una “guerra civil”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona