Política

estats Units

Els EUA recorden els atemptats de l’11-S

Les autoritats de Nova York identifiquen dues noves víctimes vint-i-dos anys després dels pitjors atacs terroristes en la història del país

La vicepresidenta dels Estats Units, Kamala Harris, juntament amb l’alcalde de Nova York, Eric Adams, i la governadora de l’estat, Kathy Hochul, han presidit aquest dilluns a l’anomenada zona zero de la ciutat un acte d’homenatge a les víctimes dels atemptats de l’11-S en complir-se vint-i-dos anys d’aquells atacs terroristes, els més greus de la història del país.

El més destacat d’aquest any és que la identificació dues noves víctimes, un home i una dona, el nom de les quals no s’ha fet públic per desig de les famílies. Les autoritats de Nova York han anunciat que gràcies a avanços en les tècniques de seqüenciació de l’ADN s’han pogut identificar dos cossos que es van trobar entre la runa després que els dos avions de passatgers segrestats per terroristes d’al-Qaida s’estavellessin contra les Torres Bessones l’11 de setembre del 2001. Encara hi ha més d’un miler de víctimes pendents d’identificar.

Tot i que l’homenatge central a les víctimes se celebra a Nova York, també s’han fet actes al Pentàgon i a Shaksville (Pennsilvània), on es van estavellar dos avions més aquell dia.

El president dels Estats Units, el demòcrata Joe Biden, ha apuntat en un missatge a X, abans anomenada Twitter, que la història nord-americana va canviar fa 22 anys, “però el que no va poder canviar ni canviarà és el caràcter de la nació”.

“Recordem les 2.977 preuades vides que ens van robar l’11 de setembre i reflexionem sobre tot el que es va perdre en el foc i la cendra aquell matí de setembre”, ha dit el mandatari demòcrata.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona
estats units

La Fiscalia vol més multes per a Trump per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
política

Vergés: “Apostem per un turisme de qualitat i desestacionalitzat”

capmany
GIRONA

El PSC proposa desencallar “infraestructures bàsiques” a la demarcació

GIRONA
GIRONA

La CUP defensa “passar a l’ofensiva” pels drets lingüístics

GIRONA
guerra a europa

Els EUA acusen Rússia d’usar armes químiques contra les forces ucraïneses

barcelona

Fins a 200.000 euros per a inversions a decidir entre la ciutadania

CASTELLAR DEL VALLÈS
política

El PP posa de model l’educació castellana perquè allà “no hi ha manipulació”

barcelona