Política

estats units

Hunter Biden, acusat de compra i possessió il·legal d’armes

És el primer processament d’un fill d’un president dels Estats Units en exercici del càrrec

Hunter Biden, fill del mandatari nord-americà, Joe Biden, ha estat acusat aquest dijous de tres càrrecs relacionats amb la compra i possessió d’armes, que és il·legal quan es tracta d’una persona amb addiccions, informa l’agència Efe. És el primer processament d’un fill d’un president en exercici del càrrec. Hunter Biden hauria mentit en assegurar que no consumia substàncies il·legals en aquell moment, perquè li hauria impedit, segons la llei, tenir una arma de foc. I és que posteriorment va reconèixer que en aquell moment encara consumia. El judici podria tenir lloc l’any que ve, en plena cursa de Biden per a la reelecció en les eleccions presidencials de l’any que ve.

L’acta d’acusació contra Hunter Biden està signada per David Weiss, el fiscal federal de Delaware, que a mitjans del passat mes d’agost va ser nomenat fiscal especial per aquestes diligències pel secretari de Justícia dels Estats Units, Merrick Garland, informa l’agència Efe. El fill del president nord-americà va admetre inicialment la compra i possessió il·legal de l’arma com a part d’un pacte amb la fiscalia a canvi de ser condemnat a penes menors per delictes fiscals i arxivar la causa. Però, després d’una vista plena d’interrupcions i canvis, Hunter Biden va decidir no firmar l’acord i declarar-se no culpable.

Els republicans, liderats per l’expresident Donald Trump, han usat el cas contra Hunter Biden per sembrar dubtes sobre els seus negocis a l’estranger i descriure la família del polític demòcrata com a corrupta, informa Efe.

Les investigacions contra Hunter Biden van començar el 2018 sota el mandat de Trump i els republicans les han utilitzat per atacar al president demòcrata. De fet, l’acusació contra Hunter Biden arriba dos dies després que el president de la Cambra de Representats, el republicà Kevin McCarthy, hagués ordenat obrir una investigació d’impeachment sobre el demòcrata Biden per determinar si va cometre alguna irregularitat en relació amb els negocis del seu fill. Tot i que els càrrecs presentats pel fiscal no tenen res a veure amb aquesta investigació, suposen un fort revés pel mandatari demòcrata.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona
colòmbia

Colòmbia notifica formalment a Israel la ruptura de relacions diplomàtiques

barcelona
Política

Vergés sosté que l’estació del TAV a l’aeroport és “absolutament prioritària”

vilobí d’onyar
estats units

El jutge aclareix Trump que l’ordre de silenci només l’afecta fora del tribunal

barcelona
estat francès

Desallotgen una protesta propalestina a la Sciences Po de París

barcelona
memòria

El TSJC considera que la protesta contra la tortura no és transversal

barcelona
societat

El PSC demana al govern una resposta serena a les pintades en establiments

girona