Política

política

Presas i Cañigueral seguiran liderant ERC a les comarques gironines

L’actual president i la secretària general de la Federació Regional d’Esquerra a Girona, Pau Presas i Laia Cañigueral, continuaran encapçalant l’executiva del partit a les comarques gironines. Aixís’ha acordat avui en el Congrés Territorial celebrat a Salt, ja que era l’única candidatura que s’ha presentat al procés obert a terres gironines.  La seva candidatura, que combina experiència i noves incorporacions, és paritària i representa tot el territori. En formen part l’exalcalde de Lladó, Joan Fàbrega, la regidora de Palamós, Maria Puig, l’exalcalde de Porqueres, Salvador Ros, l’alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió, o l’exalcaldessa de Figueres, Agnès Lladó.

Presas i Cañigueral asseguren que s’han presentat “amb totes les ganes de seguir treballant per a les comarques gironines, la justícia social i la independència del nostre país”. El president i la secretària asseguren que ho fan amb un “equip compromès, combinant experiència i noves incorporacions per fer seguint créixer el projecte republicà a tots els pobles i ciutats de Girona”. La candidatura també preveu crear diversos grups de treball. En concret, els d’Educació i Lleure; Esports; Transició Ecològica i territori; Drets Socials, Ciutadania i Habitatge; Impuls econòmic i turisme; Cultura, llengua i memòria; Igualtat i feminismes; Salut; Militància activa, i Anàlisi i estratègia política.

Després del Congrés s’ha celebrat l’acte d’inici del curs polític i s’ha fet un homenatge a tres militants morts el 2023. Teresa Jordà ha estat l’encarregada de llegir una glossa escrita per Miquel Aguirre que ha recordat a l’enginyer industrial i polític Josep Rahola, que va ser senador d’ERC per Girona entre el 1979 i el 1986; a Josep Saguer, mestre de professió, que va ser regidor d’ERC a l’Ajuntament de Girona entre 2003 i 2005, així com delegat territorial d’esports de la Generalitat de Catalunya en dues etapes: 2003-2006 i 2007-2011; i a Ismael Ventalló, vinculat al tercer sector i al món social, va ser president de la Secció Local de Caldes de Malavella i president comarcal de la Selva. 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres