Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Els EUA preparen un nou paquet d’ajuda a Kíiv

Ucraïna intenta treure ferro al fet que el Congrés dels EUA hagi exclòs noves ajudes a aquest país en el pressupost interí que va adoptar el dissabte per a mantenir al govern operatiu durant 45 dies, en afirmar que el nivell de suport de Washington no s’ha afeblit. L’Administració del president Joe Biden havia demanat altres 24.000 milions de dòlars.

“La pregunta és si el que va ocórrer en el Congrés la setmana passada és una qüestió aïllada o sistèmica”, ha dit el ministre ucraïnès d’Exteriors, Dmitró Kuleba.

L’ambaixadora d’Ucraïna als EUA, Oksana Markarova, ha recalcat avui en una entrevista amb l’agència Ukrinform que l’assistència a Ucraïna encara compta amb el suport tant de republicans com de demòcrates en totes dues cambres.

Markarova ha recalcat que, si bé és lamentable que durant mes i mig no pugui haver-hi noves ajudes, el més important és que aquestes estiguin en el pressupost general de 2024, que es negocia ja amb els partits mirant cap a les eleccions presidencials de l’any pròxim.

Però des del dissabte, tant a Kíiv com en altres capitals europees, alts càrrecs i mitjans de comunicació expressen la seva preocupació pel que consideren un “regal” al president rus, Vladímir Putin, just quan el Kremlin intenta fer veure amb la seva propaganda que hi ha “cansament” als EUA i Occident en el seu suport militar a Ucraïna.

Nou paquet d’ajuda Per la seva banda, la portaveu de la Casa Blanca, Karine Jean-Pierre, va dir la vespra que “aviat” hi haurà un altre paquet d’ajuda per a Ucraïna com a “senyal del nostre suport continuat als valents ucraïnesos”. “I aquest és el nostre missatge. Si (el senyor Putin) pensa que pot esgotar-nos, creiem que està equivocat”, va recalcar.

Segons el mitjà estatunidenc ‘Politic’, l’ajuda serà anunciada aquesta mateixa setmana.

Al seu torn, Biden ha assegurat aquest dimarts als seus principals aliats –els líders del G7, la UE i l’OTAN– per a assegurar-los que els EUA està compromès a ajudar militarment a Kíiv.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

alemanya

Ferit greu un candidat de l’SPD a les europees quan enganxava cartells a Dresden

barcelona
política

El PSC calma ara la campanya amb la llei de barris i la memòria històrica de Sánchez

barcelona

Els Comuns reivindiquen les escoles rurals i els consultoris mèdics

Regencós

El PP aposta per la simplificació administrativa

girona
política

Alejandro Fernández s’embolcalla en la “tolerància zero” d’Albiol

barcelona
política

Puigdemont crida a la màxima mobilització el 12-M per “aixecar Catalunya”

barcelona
política

Aragonès tira d’èpica recordant Macià, Companys, Irla i Tarradellas

barcelona
xina

Xi Jinping viatja a Europa per estrènyer relacions bilaterals

barcelona
argentina

Milei acusa Sánchez de posar en risc les dones i la unitat d’Espanya

barcelona