Política

conflicte bèl·lic al pròxim orient

Continua l’intercanvi de foc amb bombardejos a Gaza i coets contra ciutats israelianes

Israel respon amb atacs aeris i l’ús d’artilleria als atacs de Hamàs

En el cinquè dia de la guerra deslligada per l’atac sorpresa de la milícia islamista Hamàs el dissabte passat, els intercanvis de foc continuen, amb coets llançats des de Gaza contra la ciutat d’Ashkelón i fins i tot Tel-Aviv, i els caces israelians bombardejant sense parar la Franja, aïllada del món i sense subministrament d’electricitat ni combustible.

Durant tot el dia han sonat les alarmes antiaèries no sols en les àrees confrontants de la Franja de Gaza, sinó també en el centre d’Israel, inclòs en Tel-Aviv; poc després del migdia, un coet va impactar a l’hospital Barzilai d’Ashkelón, situat a 10 quilòmetres al nord de la frontera de Gaza, causant només danys materials.

Al mateix temps van continuar sense parar els bombardejos aeris israelians contra la Franja de Gaza, “a gran escala”, segons van informar les forces armades israelianes i confirmen testimonis a Gaza.

Aquest dimecres, a més, els caces van bombardejar la Universitat Islàmica de Gaza que, segons assegura Israel, era un lloc per a entrenar a experts en espionatge militar i per a desenvolupar i produir armes, a més d’acollir conferències destinades a recollir finançament per a l’organització islamista, assenyala un comunicat de l’Exèrcit israelià.

Ahir, els caces israelians van destruir un sistema de càmeres d’alta precisió que Hamàs havia instal·lat en panells solars per a escalfar aigua en les teulades de la societat per a registrar els vols d’aeronaus israelianes, agrega aquesta nota.

Un atac aeri de precisió va ser capaç de destruir “totes les ubicacions” d’aquesta xarxa de tecnologia avançada, assenyala la nota, dificultant el seguiment dels avions per Hamàs, detalla.

Els bombardejos incessants dels últims dies han causat una enorme destrucció, causant 1.055 morts i més de 5.000 ferits, derrocant completament més de 500 edificis residencials i tres escoles, segons dades de les autoritats de Gaza.

Avui, un atac aeri israelià contra una ambulància va matar a quatre paramèdics i va destruir el vehicle en el qual viatjaven, informa l’agència palestina Wafa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El PP aposta per una educació trilingüe i amb llibertat per escollir centre

GIRONA
navarra

Detenen a Pamplona el sindicalista andalús Óscar Reina

barcelona
estats Units

La policia entra a la universitat de Califòrnia i deté desenes d’estudiants propalestins

barcelona
política

La CUP proposa una renda bàsica de 900 euros

barcelona
regne unit

Anglaterra vota en unes municipals que marcaran el futur de Sunak

barcelona
Memòria democràtica

Documenten treballs forçats de presos republicans per construir una carretera al Solsonès

Barcelona
política

Puigdemont repta ERC a dir que en cap circumstància farà Illa president

barcelona

El PSC vol explicacions per la suspensió de la Fira de l’1 de maig

OLOT
política

Aprovat automàticament el pressupost de l’Ajuntament de Barcelona

barcelona