Política

Política

Andorra signa un pacte d’estat per associar-se amb la UE

El cap del govern, Xavier Espot, amb el suport de tots els grups, defensa que servirà per “diversificar l’economia del país” i ampliar la confiança en el Principat com a “plaça de negoci”

El govern andorrà ha signat avui amb les forces polítiques del Principat el pacte d’estat per a la negociació d’un acord d’associació amb la Unió Europea (UE). Segons informa l’executiu andorrà en un comunicat, aquest pacte, subscrit pel govern i totes les forces polítiques, tant amb representació parlamentària com sense, dona continuïtat a l’acord a què van arribar en la legislatura passada en aquesta matèria per aglutinar la veu interlocutora d’Andorra davant de la UE i poder intercanviar amb les diferents forces polítiques l’estat de la negociació.

A més de l’equip de govern, han subscrit el pacte els grups parlamentaris Demòcrata, Ciutadans Compromesos i Socialdemòcrata, així com els partits Socialdemocràcia i Progrés, Acció i Unió Laurediana.

El cap del govern andorrà, Xavier Espot, ha assenyalat després de la firma, que “l’aproximació a Europa té un impacte molt important en l’esdevenidor del país” i que l’acord d’associació amb la UE “serà un instrument a disposició dels operadors andorrans per diversificar l’economia del país i ampliar la confiança d’Andorra com a plaça de negoci”. Espot ha aprofitat per recordar els passos d’aproximació que ha fet Andorra davant la UE en aquesta direcció, els darrers dels quals han estat l’acord monetari del 2011 i l’acord d’intercanvi automàtic d’informació fiscal del 2016.

El cap del Govern ha assegurat que el pacte que està negociant amb Europa és “un dels més ambiciosos i amplis que la UE ha proposat fins ara a un país tercer”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia