Política

conflicte bèl·lic al pròxim orient

L’exèrcit israelià fa “incursions localitzades” a Gaza per trobar els ostatges

Els avions de combat israelians continuen bombardejant la Franja

A l’espera d’una ofensiva terrestre després de l’ultimàtum donat per Israel als habitants del nord de Gaza a marxar cap al sud i els bombardejos aeris sobre la Franja continuen sense parar, l’exèrcit israelià ha revelat aquest divendres que les seves forces estan efectuant “incursions limitades” a l’enclavament palestí per localitzar possibles milicians de Hamàs i intentar trobar els ostatges. Forces d’infanteria i tancs han escorcollat l’àrea de la frontera amb la Franja a la cerca de proves que puguin ajudar en els esforços per localitzar les persones fetes captives per Hamàs en l’ofensiva de dissabte passat a territori israelià, informa el diari The Times of Israel.

Aquestes incursions arriben mentre l’exèrcit es prepara per a una invasió a gran escala a Gaza, i quan s’acaba el temps perquè venci el termini de 24 hores donat per Israel per evacuar la població civil cap al sud de la Franja. Mentrestant, el Ministeri de Salut de Gaza ha informat que les víctimes mortals dels bombardejos israelians sumen ja almenys 1.799, inclosos 583 nens. Des de l’anunci de l’ultimàtum, milers de famílies palestines han abandonat les seves llars en direcció al sud de la Franja, en l’inici d’un desplaçament massiu entre peticions de l’ONU i ONG internacionals perquè Israel reverteixi la decisió, atesa la catàstrofe humanitària que pot provocar aquest moviment forçós de més d’un milió de persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.