Política

conflicte bèl·lic al pròxim orient

Massacre en un hospital de Gaza

L’impacte d’un projectil en el centre sanitari causa centenars de morts

El Ministeri de Sanitat palestí acusa Israel d’haver causat almenys 500 morts

L’exèrcit israelià sosté que l’explosió ha estat provocada per un coet fallit de la Gihad Islàmica

L’impacte d’un projectil en un hospital al centre de Gaza ha causat aquesta tarda centenars de morts i ferits, mentre continuen els bombardejos israelians sobre la Franja i molts civils es refugien al voltant dels centres sanitaris per protegir-se de les bombes.

El Ministeri de Sanitat de Gaza acusa Israel d’haver segat la vida a almenys cinc-centes persones, la majoria dones i nens, en un atac aeri a l’hospital baptista al-Ahli. La xifra de morts es tem que pugui créixer encara molt més. Els equips d’emergència treballen a la zona per a atendre els ferits. Algunes fonts palestines eleven la xifra de víctimes fins a més de 800 persones mortes. Si es confirma que es tracta d’un atac israelià, seria el més mortífer des de l’any 2008, segons indica el diari britànic The Guardian.

El portaveu de Defensa Civil Palestina, Mahmoud Basal, ha explicat que aquest atac no té precedents. “Si bé hem estat testimonis de massacres horribles aquests darrers dies, el que ha passat aquesta nit constitueix un genocidi segons totes les definicions, no hi ha ferits, tots morts. Estic sense paraules”, ha declarat.

L’exèrcit israelià ha respost a l’atac a l’hospital afirmant que, segons les seves anàlisis i diverses fonts d’intel·ligència, el coet que va causar sobre el centre sanitari va ser part d’un llançament massiu de projectils per part de la Gihad Islàmica.

El director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha condemnat l’atac a l’hospital. “Demanem la protecció immediata dels civils i l’atenció sanitària, i que es revoquin les ordres d’evacuació”, ha dit aquest dimarts al vespre. El mig miler de morts d’aquest dimarts en l’atac a l’hospital se sumen als més de tres mil palestins que han perdut la vida a causa dels bombardejos a Gaza. Un de cada tres morts a la franja de Gaza és un nen, segons ha anunciat aquest dimarts l’organització internacional Save the Children.

Manifestacions contra Abbas a Cisjordània

D’altra banda, el president de l’Autoritat Palestina, Mahmoud Abbas, ha abandonat aquest dimarts al vespre Amman, a Jordània, per tornar a Ramal·là (Cisjordània), on hi ha la seu del seu govern. A Ramal·là l’espera una gran manifestació que ha pres el centre de la ciutat per protestar contra el bombardeig a l’hospital de Gaza i demanar la dimissió de l’executiu palestí. Les forces de seguretat de l’ANP han reprimit amb gasos lacrimògens la multitud que llançava pedres.

En altres ciutats de Cisjordània, com Nablus, també s’han desencadenat aldarulls.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia