Política

Putin i Xi reforcen la seva “coordinació estratègica”

El president rus diu que els conflictes globals fan més forta la relació de Rússia i Pequín

El mandatari xinès demana a Moscou esforços comuns per “salvaguardar la justícia internacional”

El president xinès, Xi Jinping, i el seu homòleg rus, Vladímir Putin, s’han reunit aquest dimecres a Pequín al marge de les sessions de treball del Fòrum de la Ruta de la Seda xinesa, que ha conclòs amb acords comercials per valor de 91.900 milions d’euros, segons ha anunciat el govern xinès, informa l’agència Efe.

Xi i Putin han exhibit proximitat i sintonia. “Estimat president Putin, el meu vell amic”, ha dit el dirigent xinès a l’inici de la reunió, recordant que aquesta és la 42a vegada que es troben en els últims deu anys. “Hem desenvolupat una bona relació de treball i una profunda amistat”, ha destacat el dirigent xinès, que ha demanat a Putin “esforços conjunts” per “salvaguardar la justícia internacional” Xi ha destacat que “la confiança política s’està reforçant contínuament”, amb “una coordinació estratègica estreta i eficaç i un comerç bilateral en màxims històrics”, segons l’agència estatal xinesa Xinhua.

Per la seva banda, Putin ha dit que els conflictes i les amenaces en el món “reforcen” la relació del seu país amb la Xina. “Els factors externs i els conflictes en el desenvolupament de les relacions russos-xineses són amenaces comunes que reforcen la cooperació entre Rússia i la Xina”, ha declarat el president rus, segons recullen les agències internacionals.

Tot i aquestes paraules i la bona sintonia exhibida, els dos mandataris han evitat pronunciar-se junts sobre el conflicte bèl·lic entre Israel i Hamàs, que ha marcat la trobada. Pequín ha expressat la seva commoció i dura condemna per l’atac de dimarts a un hospital de Gaza sense assenyalar, però responsables. Per la seva banda, Putin ha qualificat l’atac de “catàstrofe” i ha dit que confia que sigui un “senyal que cal posar fi amb el conflicte”. Tant Pequín com Moscou coincideixen en la solució dels “dos Estats” pel que fa al conflicte entre israelians i palestins.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona