Política

conflicte bèl·lic al pròxim orient

Gaza arrasada per la guerra

L’ONU calcula que la quarta part dels habitatges de la Franja han estat destruïts o danys pels bombardejos israelians

Més de 98.000 cases a Gaza, que representen aproximadament el 25% del total en la Franja, han estat destruïdes o han sofert danys en l’actual ofensiva israeliana contra Hamàs, segons ha informat aquest dijous en un comunicat l’Oficina de Coordinació d’Assumptes Humanitaris de l’ONU. En el seu informe diari sobre la situació a l’enclavament palestí des de la incursió de combatents de Hamàs a territori israelià el 7 d’octubre, l’oficina subratlla que aquesta estimació és conservadora, ja que és impossible l’accés a zones greument colpejades pels bombardejos, especialment a la ciutat de Gaza.

Només la nit del 17 al 18 d’octubre va ser destruït un edifici residencial en Al Bureij, al centre de la Franja, on van morir vint--i-cinc persones, i diversos més van córrer la mateixa sort en Jabalia, al nord, on va haver-hi 37 morts, segons Nacions Unides.

La coordinadora humanitària també comptabilitza, usant dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), cinquanta-nou atacs a instal·lacions sanitàries, amb 491 morts, incloses 471 víctimes a l’hospital d’al.Ahli, per l’impacte d’un míssil dimarts a la tarda. També han sofert danys 170 instal·lacions educatives, vint de les quals utilitzades per l’Agència de Nacions Unides per als Refugiats de Palestina (UNRWA), així com un edifici universitari, set esglésies i onze mesquites.

Després de l’atac a l’hospital d’al-Ahli, un dels pitjors soferts per una instal·lació sanitària en el món en els últims anys, Nacions Unides eleva els morts a Gaza des del 7 d’octubre a 3.478, dels quals 853 són nens, i els ferits a 12.500. A ells cal sumar unes 1.300 persones mortes i 4.562 ferides a Israel (gairebé totes en els atacs terroristes del 7 d’octubre) i 64 morts (18 d’ells nens) i 1.284 ferits a Cisjordània, a les mans de forces israelianes o en enfrontaments amb colons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]
ESTAT ESPANYOL

Dirigents ultres d’Europa i Amèrica segellen la seva “germandat” a Madrid

BARCELONA

El president iranià, desaparegut després d'haver patit un accident d'helicòpter

BARCELONA
PACÍFIC

Arriben a Nova Caledònia els gendarmes enviats per frenar la revolta canac

BARCELONA
ÀSIA

Surten de l'Afganistan els dos turistes espanyols il·lesos en l’atac

BARCELONA
CAUCAS

El govern de Geòrgia s’obre a modificar la polèmica ‘llei russa’

BARCELONA
judicial

El TSJC assumeix el cas de Vergés per la vacunació dels policies

barcelona
GUERRA A GAZA

L’esquerda interna s’eixampla dins del gabinet de guerra israelià

BARCELONA
GUERRA A GAZA

Israel anuncia la recuperació del cos d’un altre ostatge a la Franja

BARCELONA
MEDITERRANI

Desapareguts 23 migrants que havien salpat de Tunísia cap a Itàlia

BARCELONA