Política

Conflicte bèl·lic al Pròxim Orient

Brussel·les obre una investigació a Meta i TikTok per desinformació en el conflicte entre Israel i Hamàs

Els requeriments formals d’informació a aquestes companyies se sumen als fets a la plataforma X la setmana passada sota la llei de serveis digitals

La Comissió Europea (CE) ha anunciat aquest dijous l’obertura d’una investigació a Meta –la matriu de Facebook– i TikTok per possible difusió de contingut il·legal sobre el conflicte bèl·lic al Pròxim Orient entre Israel i Hamàs. En el cas de Meta, Brussel·les ha demanat que faciliti més informació sobre les mesures que ha pres per evitar la difusió de contingut il·legal i desinformació, així com protegir la integritat de diversos processos electorals, informa l’ACN.

Pel que fa a TikTok, l’executiu comunitari ha sol·licitat més detalls sobre com la plataforma lluita per aturar la publicació de contingut violent, terrorista i que fomenti els discursos d’odi i, alhora, per protegir els menors a la xarxa.

Tant Meta com TikTok, explica l’ACN disposen fins al 8 de novembre per presentar la informació sol·licitada. En cas d’incompliment, la Comissió Europea podria imposar sancions periòdiques emmarcades dins la Llei de Serveis Digitals.

Per altra banda, Brussel·les també podria sancionar o aplicar mesures correctores a les dues plataformes en funció de les respostes rebudes.

Segona investigació en una setmana

L’anunci d’aquest dijous arriba just una setmana després que la Comissió Europea decidís obrir una investigació a la xarxa social X (abans Twitter) per promoure desinformació en el conflicte entre Israel i Hamàs. En concret, explica l’ACN, l’executiu comunitari vol saber de primera mà quines mesures ha pres la plataforma per la mitigació dels riscos relacionats amb la “disseminació de contingut il·legal, desinformació, violència de gènere i els efectes negatius en l’exercici dels drets fonamentals, drets dels infants, seguretat pública i benestar mental”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona