Política

Netanyahu avisa que si Hezbol·là entra en guerra “cometrà el pitjor error de la seva vida”

El primer ministro israelià ho ha dit avui durant una visita a les tropes desplegades a la frontera amb el Líban

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha dit avui que si el grup xiïta libanès Hezbol·là entra en guerra contra Israel, en suport del grup islàmic palestí Hamàs, “cometrà el pitjor error de la seva vida” i “enyorarà” el conflicte del 2006, segons informa l’agència Efe.

En una visita a les tropes israelianes desplegades a la frontera amb el Líban, on s’estan intensificant els enfrontaments, Netanyahu ha afirmat que “si Hezbol·là decideix entrar en guerra, enyorarà la segona guerra del Líban. Estarà cometent el pitjor error de la seva vida”, segons un comunicat enviat per l’Oficina del Primer Ministre.

“Colpejarem Hezbol·là amb una força que ni tan sols pot imaginar i les conseqüències per a ells i per al Líban seran devastadores”, afegeix el primer ministro israelià.

Matar o morir

“Sé que heu perdut amics i això és molt difícil, però estem a la lluita de la nostra vida, una lluita per casa nostra. No és cap exageració, així és aquesta guerra. Es tracta de matar o morir, i és necessari matar-los”, ha dit el mandatari israelià als soldats.

La frontera entre Israel i el Líban viu el seu moment més tens des del 2006, quan tropes israelianes i Hezbol·là van lliurar una guerra, amb un intens intercanvi de foc durant quinze dies consecutius.

En els últims dies, la milícia libanesa ja llançat desenes de míssils antitanc, coets i projectils de morter cap a territori israelià, on han intentat infiltrar-se alguns dels seus efectius, a la qual cosa Israel ha respost amb intensos atacs amb artilleria i per aire.

En les últimes 24 hores, Israel ha reivindicat fins a 6 atacs contra Israel, que ha respost amb foc intens i ha causat almenys tres baixes en les files del grup libanès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]