Política

El TSJC dóna tres dies per justificar nous testimonis en el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per l’1-O

Rebutja algunes de les proves proposades per acusacions i defenses

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat tres dies a la fiscalia, Vox i el president d’ERC al Parlament, Josep Maria Jové, perquè justifiquin l’interès de nou testimonis proposats per al judici contra el mateix Jové, el president del Port, Lluís Salvadó, i la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, per l’1-O. El tribunal ha admès la majoria de les proves proposades, però ha rebutjar d’altres per poc interès i ha demana l’aclariment d’altres proves, sobretot testimonials. Quan estigui tota la prova admesa, s’haurà de fixar un calendari.

La fiscalia demana 7 anys de presó per a Jové i 32 d’inhabilitació, 6 anys i 3 mesos de presó i 27 anys i 3 mesos d’inhabilitació per a Salvadó i un any d’inhabilitació per a Garriga.

De la llista de testimonis demanats per la fiscalia, n’hi ha nou que no consta la seva relació amb els fets, testimonis que també demanen Vox i Jové, que tampoc n’han concretat la pertinença. Per això, el tribunal dona tres dies a les parts que els han proposat perquè argumentin la necessitat d’aquests testimonis. Segons informa l’ACN, el tribunal ha rebutjat que testifiquin dos periodistes que havia demanat Jové, ja que no tenen coneixement directe dels fets, sinó que només els van investigar a posteriori. Dels testimonis proposats per Salvadó, se n’exclou un testimoni-pèrit que va ser nomenat director del programa d’implantació del model de política fiscal de la Generalitat el maig del 2022 i, per tant, el 2017 no tenia relació directa amb els fets.

De les proves pericials, el TSJC demana a la fiscalia que aporti amb temps suficient un informe del Ministeri d’Hisenda, que haurien de ratificar tres funcionàries, sobre els fons públics destinats a l’organització del referèndum. Tampoc accepta una pericial demanada per Jové sobre l’anàlisi del seu telèfon mòbil per si ha estat espiat, cosa que el tribunal veu “impertinent i innecessari”.

De la prova documental, el tribunal rebutja incloure documents i objectes intervinguts en els escorcolls del 20 de setembre del 2017 ja que “no incorporen una mínima descripció identificativa”. De la documentació presentada per Jové no se li admeten com a prova quatre documents perquè no ha justificat el seu interès per a la causa i que ja van ser rebutjats durant la instrucció. Un cinquè document també és rebutjat perquè es considera “prospectiu” i no té interès per a la causa. Vuit documents més se li han rebutjat per ser “irrellevants”, un bloc documental per no tenir interès per al judici i tres més per no haver-se justificat l’interès.

A Salvadó se li rebutja l’aportació d’una entrevista del 2017 i una compareixença pública del mateix 2017 que no es van aportar durant la instrucció ni es justifica l’interès per al judici, així com dues proves documentals més pel mateix motiu. Tampoc s’admet la sol·licitud a una empresa perquè faci un certificat. A Garriga se li admeten totes les proves documentals excepte la dues.

Les defenses han demanat que els seus clients declarin els últims, però la sala decidirà el primer dia del judici després d’escoltar l’argumentació perquè les acusacions s’hi han oposat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona