Política

HISENDA LOCAL

Roses congela els principals impostos per a 2024 i adapta les taxes al cost

La sessió plenària de l’Ajuntament de Roses celebrada ahir al vespre va aprovar la modificació de les ordenances fiscals per a l’exercici 2024. Les principals novetats seran l’actualització de taxes amb l’objectiu d’aconseguir l’equilibri entre els ingressos municipals i l’augment generalitzat dels preus de serveis i subministraments experimentats en els darrers anys, mentre que la majoria d’impostos municipals, com IBI, IAE, Plusvàlua i Impost de construccions, es congelen i mantindran les mateixes tarifes que durant el 2023.

L’Ajuntament de Roses apujarà la taxa per la recollida de residus domèstics i comercials un 50% el pròxim any. L’augment és degut a l’increment dels costos. Amb la recaptació de la taxa d’escombraries assolirà tan sols un 60% del seu cost real. Amb l’increment previst per a l’any que ve, es preveu arribar al 79,54% dels 8 milions d’euros que costarà el servei, havent d’assumir l’Ajuntament encara el 20% restant (1’6 milions d’euros).

En l’apartat d’impostos municipals, les ordenances fiscals del 2024 mantenen IBI, plusvàlua, IAE i impost de construccions amb els mateixos preus que els actuals i l’únic impost que puja serà el de circulació, amb un increment del 5,4% corresponent a l’IPC.

L’ocupació de via pública i d’instal·lacions municipals, així com les taxes corresponents als serveis funeraris, mercat cobert i serveis de temporada (lloguer de patis i caiacs, taquilles de tiquets, punts d’amarrament, lloguer de gandules...), s’incrementen el 5,70% de l’IPC. La mateixa puja tenen el subministrament d’aigua i el clavegueram, augment amb el qual el consistori preveu compensar l’increment del cost dels serveis del darrer exercici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia