Política

El PSC alerta que el projecte del Trueta no s’està complint

La regidora de l’Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, adverteix que el pla no està “ni tan sols” en la fase de redacció del projecte executiu

El partit socialista de Girona exposa en un comunicat que el projecte sobre la construcció del nou Trueta no segueix el calendari marcat i que ja hauria d’haver començat. La diputada del Parlament i regidora de l’Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, ha mostrat la seva preocupació al govern de Catalunya per l’estat del projecte del nou Trueta i exposa que la resposta que ha rebut és que “hi haurà un concurs d’idees” durant el primer trimestre de 2024. Segons Paneque, el govern ha admès que havia assumit el compromís de construcció dels nous CAP de Santa Clara, Can Gibert del pla i el de l’Eixample, així com el nou CAP Doctor Vilaplana, que es construirà en uns terrenys que l’Ajuntament de Girona, segons ha anunciat avui, ha cedit al barri de Germans Sàbat, però que no han indicat cap avenç ens tots aquests compromisos.

També assegura que el conseller de Salut, Manel Balcells, ha respost sense concrecions sobre el calendari d’actuacions i que s’ha elaborat el pla d’actuacions, però que “cal tenir els terrenys” per a la construcció del nou Trueta. Paneque diu que ha mostrat la seva preocupació i que el nou hospital representa una gran oportunitat per Girona i Salt, tant per la salut de les persones com per les oportunitats de progrés que significa per al territori. En aquest comunicat també ha volgut recordar que “l’hospital Trueta atén actualment a Girona el 72% dels casos de proximitat i que amb el nou edifici seria capaç d’atendre el 90%”. També ha remarcat que “l’hospital és un deute històric i que des de llavors, la població s’ha duplicat”. El calendari marcava que el 2028 s’hauria acabat la construcció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia