Política

El número de morts en l'esfondrament del pont a Minneapolis podria arribar a la trentena

L'accident, que no té connotacions terroristes, ha provocat un nombre encara per determinar de persones ferides

Com a mínim 9 persones han mort avui després de caure un pont sobre el riu Mississipí a la ciutat nord-americana de Minneapolis. Hi ha una seixantena de ferits i es calcula que podria haver entre 20 i 30 desapareguts.

El pont s'ha esfondrat cap al vespre (18:05 hora local). En aquell moment milers de persones sortien de la ciutat després d'acabar la jornada laboral, i ha provocat que uns 50 vehicles caiguessin a l'aigua. 59 nens i els adults que els acompanyaven han pogut sortir per la porta de darrera d'un autobús escolar.

“Ha estat una imatge irreal. Hi ha hagut un terrabastall enorme i han començat a caure cotxes. Alguns han aconseguit escapar”, ha narrat un testimoni entrevistat per un canal de televisió. En paraules del governador de l'Estat, Tim Pawlenty, “ha estat un catàstrofe de proporcions històriques. Estem responent de la millor forma possible a aquesta emergència”.

Un portaveu del departament de seguretat nacional ha afirmat: “Estem observant la situació. No existeix cap indici que el col·lapse hagi estat un acte terrorista”. Fins el moment, no s'ha donat a conèixer la xifra oficial de ferits, però mitjans de comunicació locals ja han avançat que serien uns 60 i alguns d'ells es troben en estat crític.

El pont, construït el 1967, es troba a uns 20 metres sobre el riu (65 peus) i té quatre carrils de la carretera 35 W. Havia passat l'última inspecció l'any 2006.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.