Política

L’Associació de Fiscals vol la dimissió del fiscal general de l’Estat per “passivitat” amb l’amnistia

Premia Llarena “per la seva actuació en la instrucció de la causa del procés”

L’Associació de Fiscals ha demanat la dimissió del fiscal general de l’Estat, Álvaro García Ortiz, per la seva “passivitat” en “la defensa de l’estat de dret, l’efectiva separació de poders i la independència del Ministeri Fiscal” en relació amb la llei d’amnistia, segons recull l’Agència Catalana de Notícies. Segons l’organització, García Ortiz no ha “reprovat els atacs” a la Constitució. L’associació ha celebrat aquest cap de setmana el seu XXIV Congrés, on ha premiat el jutge Pablo Llarena, que ha aprovat unes conclusions on mostra el seu “absolut i enèrgic rebuig” a l’amnistia i al concepte ‘lawfare’. Segons ells, l’aprovació d’una amnistia implica “el trencament de les regles i principis bàsics que defineixen Espanya com un estat de dret”.

L’Associació de Fiscals avisa que l’amnistia també comportaria “l’incompliment dels deures i obligacions d’Espanya davant de la Unió Europea”, i en particular “en la lluita decidida contra qualsevol forma de corrupció i activitat terrorista, legitimant l’ús de la violència per a finalitats polítiques”. També implicaria, afegeixen, el “trencament” del principi de “seguretat jurídica”, i creu que la seva aprovació “no respon a raons de justícia i equitat, sinó de mera utilitat particular”.

En les conclusions, l’organització també mostra el seu suport a les actuacions judicials que s’han fet i rebutgen el concepte ‘lawfare’ i les comissions d’investigació que s’hauran d’obrir al Congrés, com recull el pacte PSOE-Junts, perquè “trencarien la separació de poders i l’estat de dret”.

En el congrés, l’associació ha aprovat la nova executiva liderada de nou per la Fiscal Degana de la Fiscalia Provincial de Barcelona Cristina Dexeus. “Ens esperen temps convulsos que afrontarem amb l’energia i el rigor que ens caracteritzen”, ha assegurat.

Llarena, premiat per la causa del procés

L’Associació de Fiscals ha premiat el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, “per la seva actuació en la instrucció de la causa del procés”. També ha guardonat la fiscal en cap de la Fiscalia Provincial de Barcelona, Concepción Talón, “per la seva defensa de l’estat de dret en condicions adverses en els moments difícils del procés”, i a qui va ser fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, “per la seva decisiva intervenció en l’inici de la causa del procés”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Adeu al centrisme alemany

Berlín
estats units

Trump finalment no testificarà en el seu judici penal per falsificar documents

barcelona

ERC+EUiA alerta de l’impacte a Sanfeliu de les obres de Montesa

L’Hospitalet de Llobregat
política

Nova concentració a Via Laietana després de la denúncia policial

barcelona
guerra a europa

Rússia inicia maniobres amb armes nuclears tàctiques

barcelona

El PSC reclama el Pla d’Actuació Municipal i de comunicació del govern

FIGUERES
regne unit

Un tribunal britànic declara il·legals els nous poders de la policia

barcelona
guerra a gaza

Israel impedeix a Associated Press transmetre imatges de Gaza

barcelona
Iran

Milers d’iranians s’acomiaden del president Ebrahim Raisi, que serà enterrat dijous

Barcelona