Política

COnflicte bèlL·lic al pròxim orient

Israel realitza més de 4.300 atacs sobre Gaza

L’exèrcit israelià ha dut a terme més de 4.300 atacs sobre la Franja de Gaza en les últimes hores i destruït centenars de llocs de llançament de míssils antitancs i 300 pous d’accés a túnels, quan es compleixen 38 dies de guerra dins de l’enclavament contra les milícies islamistes encapçalades per Hamàs.

“En total hem destruït més de 3.000 llocs d’infraestructura terrorista, incloses més de 100 estructures equipades amb explosius, i centenars de centres de comandament i control de Hamàs”, ha assenyalat un portaveu militar.

Hores abans, l’exèrcit israelià havia informat que ahir, dilluns, estava operant per segon dia consecutiu al campament de refugiats d’Al-Shati, al nord-oest de la ciutat de Gaza prop de la costa, on ha dit que han desmantellat “infraestructura terrorista de Hamàs”.

“Les tropes continuen realitzant batudes als afores del campament Al-Shati, dirigides a infraestructura terrorista situada en institucions del govern central al cor de la població civil, incloses escoles, universitats, mesquites i residències de terroristes”, han indicat fonts militar.

Segons l’exèrcit, la infraestructura del grup islamista Hamàs, amb el qual lliuren una guerra des del 7 d’octubre, està “situada deliberadament dins d’estructures civils”, inclosa la Universitat Al-Quds i l’interior de la mesquita Abu Bakr.

“Les tropes van descobrir una secció de la mesquita que albergava una gran quantitat d’artefactes explosius i materials inflamables. Durant l’activitat, les tropes van confiscar desenes d’armes, equip militar i plans operatius pertanyents a Hamàs”, va indicar un comunicat castrense.

L’exèrcit també ha informat que les seves tropes terrestres van entrar a la residència d’un alt comandament del Gihad Islàmic i “van localitzar una gran quantitat d’armes dins de l’habitació dels nens, a l’habitatge”.

Trenta-vuit dies de guerra

La guerra entre Israel i les milícies islamistes de Gaza viu aquest dimarts la seva jornada 38, amb un saldo de més d’11.000 morts i 27.000 ferits a la Franja arran del brutal atac de Hamàs en sòl israelià el 7 d’octubre passat, que va deixar 1.200 morts i 239 segrestats. Per contra, l’exèrcit israelià ha reportat 363 baixes des que va començar la guerra, 44 durant l’ofensiva terrestre dins de l’enclavament.

L’exèrcit israelià també opera a l’interior de la ciutat de Gaza des de fa diversos dies i manté assetjats els principals hospitals, on hi ha milers de ferits i desplaçats, que es troben sense aigua, medicines ni combustible per funcionar.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) adverteix que ha perdut el contacte amb l’Al-Shifa, mentre que un altre hospital de la capital gaziana, l’Al-Quds, ja no està operatiu per la falta de combustible, segons va advertir per la seva part la Mitja Lluna Roja Palestina.

En aquest sentit, el Ministeri de Sanitat de Gaza va advertir ahir, dilluns, que el principal hospital de la Franja, l’Al-Shifa, afronta una situació crítica a causa del setge israelià i la falta d’electricitat i menjar, que posa en gran perill els centenars de pacients i milers de desplaçats que hi ha. “L’hospital Al-Shifa està sota un setge complet. Hi ha més de cent cadàvers acumulats a terra que comencen a descompondre’s, la qual cosa converteix a l’hospital en un lloc perillós des del punt de vista epidemiològic”, van informar fonts del ministeri.

D’altra banda, les mateixes fonts van assegurar que la unitat de vigilància intensiva (UCI) de l’hospital ja ha estat bombardejada dues vegades, i va tornar a alertar sobre la situació de més de trenta nadons prematurs que intenten mantenir vius després de deixar de funcionar les incubadores per la interrupció de l’electricitat.

Davant d’això, metges de l’hospital van col·locar diversos nadons un al costat de l’altre, en una llitera coberta amb paper d’alumini i embolicats amb mantes per intentar preservar la seva temperatura corporal.

Segons les últimes informacions facilitades pel Ministeri de Sanitat, l’hospital Al-Shifa i l’Indonesi són els únics centres mèdics que continuen funcionant sota mínims al nord de la Franja de Gaza, després de quedar ahir fora de servei l’hospital Al-Quds.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia