Política

SOCIETAT

Salt aprova el nou contracte de neteja i intensifica els controls contra els abocaments

El ple de l’Ajuntament de Salt va aprovar ahir el nou contracte de recollida de residus i neteja viària per als pròxims dos anys per un valor de gairebé 8 milions d’euros. El contracte amb l’adjudicatària actual, Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), acaba al febrer. L’augment dels preus de la benzina i l’actualització dels sous dels treballadors suposen un augment d’un milió d’euros en la despesa del consistori. El nou contracte incorpora algunes millores, com ara la recollida de fracció orgànica comercial, que es farà sis cops per setmana, o la neteja en profunditat, quatre cops l’any, de la part de sota dels contenidors de càrrega bilateral. També se sumaran 250 hores més d’escombrat de reforç quan i on calgui.

El nou contracte també inclou criteris objectius de control de qualitat i la possibilitat de sancionar l’empresa si no es compleixen els paràmetres de qualitat. A més, els veïns podran traslladar les seves queixes a un administratiu d’atenció al públic. El nou contracte es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern (ERC i Junts), els vots en contra de Vox i el PSC i l’abstenció de la CUP.

Més controls

La Policia Local de Salt intensificarà la seva vigilància en alguns punts del municipi per evitar abocaments de residus a la via pública. De fet, l’última setmana els agents han multat deu persones en diversos controls per deixar les bosses d’escombraries fora del contenidors. Els controls es faran de manera aleatòria per diverses zones de Salt i també en diferents hores del dia. L’objectiu és enxampar in fraganti els autors d’aquests abocaments. En algun cas, els agents poden fer aquesta tasca de vigilància vestits de paisà.

Aquestes infraccions es penalitzen amb multes de 400 euros o més si hi ha reincidència. “Com a govern municipal anunciem que mantindrem el control per evitar aquestes infraccions”, va dir ahir la regidora de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Margarida Gallardo.

La majoria d’aquesta abocaments, segons han constat els agents en els controls, es produeixen entre les 6 i les 9 del matí o antre les 7 del vespre i les 10 de la nit i s’han identificat en set punt diferents de zones perifèriques de Salt.

Gallardo, a més, va fer una crida al civisme dels veïns dels municipis veïns, atès que s’han detectat infractors d’altres poblacions que han deixat bosses d’escombraries fora dels contenidors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia