Política

Díaz: “Amb l’amnistia guanya la democràcia”

La líder de Sumar demana a la dreta que deixi de “frivolitzar amb les dictadures”

La política ha agraït a les formacions polítiques que “han posat el que els uneix al davant del que els separa”

La vicepresidenta del govern central en funcions i líder de Sumar, Yolanda Díaz ha demanat a la dreta que deixi de “frivolitzar amb les dictadures” i ha instat que deixin de donar lliçons de legalitat pel perdó judicial als independentistes.

La líder ha afirmat que “amb l’amnistia guanya la democràcia” i que ni PP ni Vox “són els amos de la Constitució” en referència a les paraules d’Alberto Núñez Feijóo.

Díaz ha qüestionat les afirmacions sobre falta de democràcia de la dreta en els dies previs i durant el debat, recordant a Vox, per exemple, que “en una democràcia no es finança els partits polítics, com fa l’Estat amb vostès amb deu milions d’euros anuals”, perquè acostumen a estar prohibits.

En àmbit econòmic, ha promès que continuaran apujant el salari mínim professional i que acabarà “amb l’anomalia de l’acomiadament” a l’Estat i la regulació dels lloguers de temporada, “el principal forat per on es cola l’especulació de la ciutat”. La cap de Sumar retreu a populars i Vox haver violentat la Constitució quan els interessa o per rescatar els bancs, i ara els acusen per aplicar-la amb l’amnistia. Díaz pensa seguir “augment el salari mínim” des del govern, en contrapartida del que fa al PP, que va laminar drets socials.

La líder de Sumar ha fet una intervenció molt centrada en les polítiques socials i la defensa dels drets, però també en les polítiques econòmiques per aconseguir-ho. Tot i això, no ha amagat les discrepàncies entre Sumar i el PSOE. “Senyor Sánchez, no compartim en absolut que s’entossudeixin en una mesura que científicament és incorrecta i políticament està fracassada”, ha dit, en referència a desgravar fiscalment amb el 15% l’adquisició d’un habitatge.- També s’ha referit als ajuts per les famílies amb fills a càrrec com un punt en desacord.

Una de les propostes de Sumar que “ha costat molt d’acceptar” per part dels socialistes és la reducció de la jornada laboral de 40 a 37,5 hores a la setmana mantenint el mateix salari, segons ha admès la mateixa Díaz. Amb tot, ha continuat Díaz, “seguirem treballant i millorarem la vida de la gent”.

Díaz ha tancat la seva intervenció agraint la paciència a la ciutadania, i donant les gràcies als sindicats, les ONG les cooperatives, al moviment associatiu i també “a totes les formacions polítiques que demà faran possible un govern progressista, que han posat el que ens uneix al davant del que ens separa; això és la política”.

Per acabar, ha tornat a referir-se al seu soci de govern. “Podem tenir diferències, però sé que complirem els acords de manera serena i demostrarem que demà Espanya serà molt millor”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona