Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Austin promet suport a Zelenski per a cobrir les necessitats militars urgents d’Ucraïna

Ucraïna impacta en dues estacions de radar a la regió russa de Kursk, segons el GUR

El secretari de Defensa dels EUA, Lloyd Austin, s’ha compromès aquest dilluns amb el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, a treballar al costat de la resta d’aliats de Kíiv per a cobrir les necessitats de l’Exèrcit d’Ucraïna a curt i llarg termini.

“Juntament amb els nostres aliats i socis, continuarem donant suport a les necessitats urgents d’Ucraïna en el camp de batalla i les necessitats en defensa a llarg termini”, va escriure Austin en el seu compte de la xarxa social X després de reunir-se amb el president ucraïnès a Kíiv.

El secretari de Defensa dels EUA s’ha mostrat “honrat” d’haver-se reunit amb Zelenski, a qui ha reafirmat “el suport ferm dels Estats Units a Ucraïna”.

Austin ha arribat avui a Kíiv acompanyat del cap del Comando Europeu dels Estats Units, el general Christopher Cavoli, per a entrevistar-se amb els dirigents ucraïnesos.

El viatge es produeix en un context d’incertesa sobre la continuïtat de l’assistència dels EUA a Ucraïna a causa de l’oposició d’una part del Partit Republicà en el Congrés i a la postura de l’expresident i potencial candidat republicà a la reelecció presidencial Donald Trump, que advoca per negociar i buscar un acord amb Rússia.

Pel que fa a la situació militar, un atac ucraïnès va impactar el passat 18 de novembre a la regió russa de Kursk en dues estacions de radar de les forces armades russes, segons ha informat avui la intel·ligència militar ucraïnesa (GUR) en el seu compte de Telegram. “Dues estacions russes de radar de gran valor econòmic es van veure afectades, un 55ZH6-Nebo i, probablement, una Gamma-S1E”, es llegeix en la nota del GUR.

Les dues estacions de radar van ser impactades en descobrir les forces ucraïneses una “posició de ràdio enemiga” situada al costat de la localitat de Dmitriev, a la regió russa de Kursk fronterera amb Ucraïna.

El GUR ucraïnès també ha assenyalat que el conjunt de danys infligits a l’Exèrcit rus en aquest atac estan sent determinats.

D’altra banda, les restes mortals de 94 soldats ucraïnesos caiguts en zona enemiga han arribat aquest dilluns a Ucraïna en el marc d’un nou intercanvi de cossos entre tots dos bàndols, segons ha anunciat l’òrgan de l’Estat ucraïnès que s’encarrega dels presoners de guerra.

En l’intercanvi, Ucraïna ha enviat a Rússia les restes d’un nombre de militars no especificat per les autoritats ucraïneses.

Les restes mortals dels soldats ucraïnesos seran sotmesos a exàmens forenses per a ser identificats i lliurats a les famílies.

Ucraïna i Rússia duen a terme intercanvis periòdics de cadàvers de soldats conforme a l’estipulat en la Convenció de Ginebra sobre Dret internacional humanitari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia