Política

Aragonès convoca un govern extraordinari per impulsar accions de l’acord amb el PSOE

Assegura que “els hem esperat tant que no podem deixar passar ni un segon més” per implementar-los

Illa (PSC) avisa que “la taula que més importa als catalans és la de la sequera”

Junts demanarà el ple de rodalies

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, no ha deixat d’insistir a la sessió de control d’aquest matí que s’està davant d’“una nova etapa” política per demanar la unitat del sobiranisme i aprofitar una “gran oportunitat històrica” mai vista d’“incidència a l’Estat” . Per aquest motiu ha assegurat que per demà dijous ha convocat una reunió extraordinària del govern per prendre les primeres decisions sobre els acords arribats durant la investidura de Pedro Sánchez. “Els hem esperat tant que no podem deixar passar ni un segons més perquè s’implementin”, ja que considera que “son bons pel present i el futur del país.

Aragonès ho ha explicat durant la interpel·lació que li ha fet Josep Maria Jové, també d’ERC, i després ha respost al socialista Salvador Illa que després de l’etapa per deixar enrere la repressió amb una amnistia que “ara és possible”, cal afrontar els reptes de futur que passen per les demandes de referèndum i la negociació perquè Catalunya recapti i gestioni els seus impostos i articular el traspàs de Rodalies. El líder del PSC, que li preguntava per la gestió de la sequera, ha volgut deixar clar també que “ara la taula que més importa als catalans és la de l'aigua”, advertint-lo que “serà així els propers mesos”.

I precisament sobre els acords dels republicans amb el PSOE ha incidit Junts, que a través del president Albert Batet, li ha retret que aquesta setmana no donés explicacions sobre el traspàs de Rodalies en un ple extraordinari que el propi Aragonès havia demanat. “Si tan bo és, expliqui’l aquí” perquè “potser així fins i tot ens convenç i no és un acord a mitges o fake com el que va fer el seu conseller Quim Nadal a l’època del tripartit”, ha reblat. Aragonès ho ha justificat perquè cal deixar uns mesos de feina per poder donar millors explicacions i així “podran ser més exigents”, però no ha convençut Batet, que ha reiterat que si no convocava el ple “ho sol·licitarem des de Junts”. En la rèplica, el president li ha demanat fer “política gran” perquè “la història ens passarà comptes”, i s’ha negat a entrar a fer “política de miserietes i retrets” mentre els estenia de nou la mà. La petició de convocatòria del ple també l’ha demanat Marina Bravo, de Cs.

Taula de diàleg

La CUP, de la seva banda, ha reiterat a que no l’esperin a la taula de diàleg a la que Aragonès els va convidar si és perquè “cerquin l’encaix a Espanya”, ha censurat el diputat Carles Riera. només ha faran, ha explicitat, si “parlem d’autodeterminació, referèndum i independència”, ha insistit, mentre el president assegurava que calia teixir aliances internes i externes i defensava que en el camí era positiu impulsar tots aquells acords que possibilitin “avançar en l’autogovern”.

Estirabot de Vox

Vox, com ja van sent habitualment, ha protagonitzat l’estirabot del dia en assegurar que Catalunya cada cop “s’assembla més a l’Alemanya nazi” perseguint a la dissidència política, en boca d’Ignacio Garriga. La comparació li ha comportat que la presidenta del Parlament, Anna Erra, li fes un toc d’atenció demanant-li que fes discursos amb respecte i no que aporten “violència” i “contradiccions amb els drets humans i les persones”.

Hard Rock

Les intervencions sobre la situació crítica per la sequera també ha comportat que els comuns demanessin a Aragonès que “per una vegada a la vida, mulli’s” i es pronunciï sobre si estava a favor o no del Hard Rock. El diputat David Cid li ha demanat que torni a fer estudis hídrics del projecte per veure que “no té sentit” en un context de manca de recursos. Aragonès ha replicat que el Parlament ja va aprovar una llei sobre el projecte que ja preveu un planejament amb “un escenari en el que el règim de pluges serà menor” i li ha demanat que “no barregi coses” tenint en compte que no depèn de l conca Ter-Llobregat i serà una realitat en els propers mesos



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia