Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Ucraïna espera enfortir el seu escut antiaeri amb l’ajuda occidental per a capejar l’hivern

Ucraïna espera superar l’hivern i els bombardejos russos amb l’ajuda dels paquets d’assistència militar occidental rebuts aquesta mateixa setmana i destinats a enfortir el seu escut antiaeri, enmig del massiu ús de drons per part de l’Exèrcit rus.

“Hi ha nous paquets de suport per a Ucraïna, per als nostres soldats. Es tracta de projectils, míssils, guerra electrònica, drons i noves capacitats per a la nostra defensa antiaèria”, va anunciar el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, en el seu diari missatge televisat.

La defensa antiaèria és clau per a Ucraïna, especialment en la temporada hivernal, durant la qual Rússia reforça els seus atacs contra la infraestructura civil ucraïnesa, en un intent de col·lapsar el sistema elèctric del país.

Segons Zelenski, s’ha creat “una coalició rellevant” per a incrementar la defensa antiaèria ucraïnesa, liderada per Alemanya i França. “Gràcies a tots els països que participen en aquests esforços, per a fer possible que les nostres ciutats i pobles estiguin més protegits dels atacs russos. Encara no es pot dir tot públicament, però l’escut aeri ucraïnès s’enforteix literalment cada mes”, va assegurar.

Una de les tàctiques més emprades per les forces russes és l’ús de drons, ha revelat aquest dijous el portaveu de les forces terrestres ucraïneses Volodímir Fito, segons el qual l’Exèrcit rus hauria utilitzat durant l’última jornada un total de 42 drons kamikaze només en els voltants de la ciutat de Bakhmut.

Els aparells no tripulats usats en aquesta zona del front van ser drons de visió remota manipulats per a carregar explosius, i drons kamikaze Lancet que Rússia fa servir massivament a Ucraïna, segons la mateixa font.

A més, l’ús de drons també és habitual en altres zones del front com Kupiansk (nord-est), on Rússia va usar la vespra 18 aparells no tripulats.

Aquest dijous l’expresident rus, Dmitri Medvédev, va visitar el Centre Federal de Sistemes no pilotats situat al parc industrial de Radnevo, a la regió de Moscou, i ha fet una crida a “incrementar al màxim la producció (de drons) en el termini més breu possible”.

Pel que fa a la situació bèl·lica, Ucraïna segueix a l’ofensiva a la província meridional de Zaporíjia, des d’on intenta avançar cap a la ciutat ocupada de Melitòpol.

En la també meridional regió de Kherson, parcialment ocupada per Rússia, els militars russos van bombardejar diverses localitats amb drons i bombes de raïm, causant la mort de quatre civils.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona
política

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona