Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Putin acusa a Occident de voler desmembrar i saquejar Rússia

El president rus, Vladímir Putin, ha acusat aquest dimarts a Occident de voler desmembrar i saquejar Rússia, en un missatge per videoconferència als participants en el XXV Concili Mundial del Poble Rus, que se celebra a Moscou. “Què volen en realitat (a Occident)? En realitat el que volen és desmembrar i saquejar Rússia. No els resulta per la força, llavors sembren el caos”, ha dit el mandatari.

Segons Putin, Occident “no necessita en principi un país tan gran i multinacional com Rússia”. “La nostra diversitat i unitat de cultures, tradicions, llengües, grups ètnics no entren en la lògica dels racistes i colonitzadors occidentals, en el seu cruel sistema de deshumanització total, de divisió, opressió i explotació”, ha dit el president rus, que ha denunciat que “la russofòbia i altres formes de racisme i neonazisme són avui pràcticament la ideologia oficial de les elits governants occidentals”.

Putin també ha assegurat que aquestes manifestacions són dirigides no sols contra els russos, sinó contra tots els pobles de Rússia. “Considerem qualsevol ingerència externa, qualsevol provocació amb l’objectiu de provocar conflictes interètnics o interreligiosos, com a accions agressives contra el nostre país, com un intent de llançar una vegada més el terrorisme i l’extremisme contra Rússia, com una eina per a lluitar contra nosaltres”, ha manifestat Putin. El president ha agregat també que Rússia reaccionarà davant això “en conseqüència”.

“El món rus són totes les generacions dels nostres avantpassats els nostres descendents. El món rus és l’antiga Rus, Moscòvia, l’imperi rus, la Unió Soviètica, i la Rússia d’avui, que recupera, enforteix i multiplica la seva sobirania com a potència mundial”, va recalcar.

Al començament de la seva intervenció, Putin ha demanat un minut de silenci en homenatge als caiguts en la campanya militar a Ucraïna. “Van combatre per nosaltres, per la nostra pàtria. Glòria eterna”, va dir.

Precisament, un dels motius esgrimits pel Kremlin per a llançar la campanya militar al país veí és la defensa del conegut com a Món Rus, és a dir, l’espai geogràfic postsoviètic on habiten russos ètnics i es parla la llengua de Pushkin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

Barcelona
Pròxim Orient

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona
Guerra a Europa

Ucraïna assegura haver frustrat un atac terrorista a Kíiv planejat per Moscou

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel ordena evacuar més barris de Rafah

Barcelona

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles