Política

conflicte bèl·lic al Pròxim orient

L’exèrcit israelià mata dos nens a Cisjordània

Les dues criatures, de 9 i 15 anys, han mort durant una operació militar a Jenín

Israel continua castigant Cisjordània alhora que continua l’intercanvi d’ostatges per presoners entre Israel i Hamàs en el sisè dia de la treva acordada.

Mentre creix la pressió internacional sobre Israel perquè mantingui la treva humanitària a Gaza, el govern del primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, intensifica la seva ofensiva a la Cisjordània ocupada. Soldats israelians han matat aquest dimecres dos infants a Jenín. En una informació de l’agència oficial de notícies palestina Wafa recollida per Efe, els nens han perdut la vida durant una operació de l’exèrcit israelià per forçar l’evacuació d’un barri de la ciutat i dur a terme una “campanya massiva de detencions”. Els nens, que tenien 9 i 15 anys, eren al carrer quan arribat els soldats israelians i han rebut els seus trets mortals.

Segons informa l’agència Efe, que cita Wafa, els soldats israelians han causat una destrucció massiva als carrers de Jenín, han reduït a runa la infraestructura civil, inclosa part de la xarxa elèctrica i hidràulica, i han bombardejat una casa des de l’aire amb un dron. La mort d’aquests dos nens se suma a la dels dos altres menors, de 14 i 16 anys, en dues altres poblacions de Cisjordània que van perdre la vida dimarts per trets també de l’exèrcit israelià.

La Cisjordània ocupada pateix la pitjor onada d’atacs en dues dècades. Uns 238 palestins han mort des de l’inici de la venjança israeliana arran de l’atac de Hamàs del 7 d’octubre passat a territori israelià i més de dos mil han estat detinguts acusats de tenir vincles amb el moviment islamista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia