Política

POLÍTICA

Suport rotund a Pere Saló, afí a Gemma Geis i que presidirà l’agrupació de Junts a Girona

L’advocat Pere Saló va ser escollit ahir nou president de l’agrupació local de Junts per Catalunya a Girona. La candidatura Eines per Girona, que encapçalava Saló, afí a la portaveu del grup municipal a Girona i vicealcaldessa, Gemma Geis, es va imposar amb rotunditat a la de l’economista auditora Mercè Garcia (el 78,89% dels vots per al vencedor i el 14,44% per a Garcia).

Satisfet del suport obtingut, Saló explica que la candidatura “plural” que encapçalava treballarà al costat del grup municipal per tal que Junts sigui “el primer partit de Girona en totes les eleccions” –va ser tercer el 28-M–. El president de l’agrupació admet que Geis el va convidar a fer el pas. “Ara treballarem per la unitat, per ser centrals a la societat gironina i per fer un bon activisme i una bona política.”

Saló (Figueres, 1968) és tècnic d’administració general de l’administració local i, igual que Geis, professor de dret a la Universitat de Girona –el nou dirigent de Junts és docent associat de dret administratiu–. Va presidir el consell nacional de la Joventut Nacionalista de Catalunya i va militar a Convergència Democràtica de Catalunya (1989-2016). Establert a Girona des de fa 25 anys, Saló és afiliat a Junts des de la fundació del partit. Va ser sis anys cap de gabinet de la Diputació amb els presidents Macias, Sunyer i Pàramo, i director territorial de Territori amb els consellers Rull, Calvet i Puigneró.

Els resultats de la votació telemàtica, que s’havia allargat 48 hores, es van donar a conèixer al migdia. La vegueria de Junts a Girona va difondre una fotografia amb la majoria de representants de la nova executiva local. D’un total de 122 afiliats, van votar el 54,74%, en un sistema de llistes obertes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.