Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Ucraïna accelera la construcció de fortificacions per a frenar l’avanç rus

Zelenski visita les tropes al llarg del front de guerra

El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha fet una crida per accelerar la construcció de fortificacions per frenar l’avanç de Rússia en el front.

Zelenski ha explicat que, en primer lloc, això és necessari en els fronts d’Avdiivka, Màrinka i altres escenaris de combats en l’est d’Ucraïna. “També el sud, la regió de Kherson”, ha de ser fortificada, ha subratllat.

El mandatari ucraïnès ha fet aquesta crida després de recórrer tot l’arc del front del sud al nord-est. Amb mesures com aquesta, Ucraïna intenta preparar-se per a un hivern difícil en el qual Rússia comença a recuperar la iniciativa en el front.

Avanç rus

Segons el ministre de Defensa rus, Serguei Xoigú, Rússia estaria actualment millorant les seves posicions en tots els sectors del front. “Els nostres militars actuen d’un mode professional i decidit, ocupen posicions més avantatjoses i amplien les zones de control en tots els sectors” del front, va afirmar el titular de Defensa en una reunió amb la plana major de l’Exèrcit rus.

L’avanç rus en l’est d’Ucraïna també va ser esmentat aquest divendres en l’últim informe de l’estatunidenc Institut per a l’Estudi de la Guerra (ISW).

Xoigú ha valorat positivament la tàctica russa en el camp de batalla i ha afirmat que “continuarem duent a terme la defensa activa, incrementant el potencial combatiu de les Forces Armades sobre la base de les experiències de l’operació militar especial”.

El ministre rus ha indicat que “durant mig any de l’anomenada contraofensiva l’enemic va perdre més de 125.000 efectius i 16.000 màquines de combat”. En opinió de Xoigú, “la mobilització total a Ucraïna, els subministraments d’armament occidental i l’enviament de les reserves estratègiques al camp de batalla no van canviar la situació”.

Mentrestant, en la mateixa Rússia més de 450.000 persones han signat contractes amb l’Exèrcit en el que va d’any per a marxar-se a combatre a Ucraïna, ha afirmat el sotscap del Consell de Seguretat rus, Dmitri Medvédev.

2.000 civils morts en 2023

Els bombardejos russos contra Ucraïna han causat, en els onze mesos d’aquest any, 2.000 civils morts i altres 11.000 ferits, segons va infirmar el ministre ucraïnès de l’Interior, Igor Klimenko, durant una trobada amb els ambaixadors dels països del G7.

“Durant els onze mesos d’enguany Rússia va atacar 59.000 vegades zones poblades en 24 regions d’Ucraïna. Com a resultat, 11.000 ciutadans van resultar ferits i 2.000 van morir”, va escriure Klimenko en un missatge en Telegram. Klimenko va agregar que la majoria de bombardejos van tenir lloc a les regions de Zaporíjia, Kherson, Donetsk, Khàrkiv, Sumi i Txernihiv, situades en el sud, l’est i el nord del país.

A més, la guerra a Ucraïna ha desplaçat al voltant de 900.000 refugiats, persones que intenten tornar a les seves llars com unes altres que els deixen per les hostilitats, ha assenyalat avui el nou director per a Europa de l’Agència de l’ONU per als Refugiats (ACNUR), Philippe Leclerc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Cop dels laboristes a Sunak

barcelona
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona
política

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA