Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

La Casa Blanca adverteix que s’està quedant sense diners per ajudar Ucraïna

L’avís ha estat emès en una carta que ha fet arribar al president de la Cambra de Representants i altres líders del Congrés dels EUA

L’Administració Biden ha advertit que als Estats Units se’ls està acabant el temps i els diners per ajudar Ucraïna a lliurar la seva guerra amb Rússia. La directora de pressupost de la Casa Blanca, Shalanda Young, ha emès l’avís en una carta dirigida al president de la Cambra de Representants, el republicà Mike Johnson, i a altres líders del Congrés aquest dilluns, informen els mitjans locals i les agències internacionals.

“Seré clara: sense una acció del Congrés, a final d’any haurem esgotat tots els recursos per enviar més armes i equips a Ucraïna (...) No hi ha una bossa màgica de fons disponibles als quals recórrer en aquest moment”, ha afirmat Young, que ha fet una crida a actuar amb “urgència”, segons recullen les agències.

En aquest sentit, la directora de pressupost de la Casa Blanca ha dit que el Congrés ha de valorar ara si continua amb “la lluita per la llibertat” o, per contra, “ignora les lliçons apreses de la història” i permet que prevalguin el president de Rússia, Vladímir Putin, i la seva “autocràcia”.

Si els EUA no responen a temps, Young preveu problemes “significatius” en el front ucraïnès, atès el fet que cap altre aliat pot respondre a aquesta emergència al nivell que ho estan fent les autoritats nord-americanes.

En aquest punt, Young ha recordat que el Congrés dels EUA ha avalat “111.000 milions de dòlars en fons suplementaris per donar suport a Ucraïna i necessitat crítiques de seguretat nacional”.

L’Administració Biden espera rebre el vistiplau del Congrés a un nou paquet d’ajuda per Ucraïna, però el president de la Cambra de Representants, el republicà, Mike Johnson, ja ha advertit que qualsevol futur desemborsament ha d’anar lligat a canvis en matèria de política migratòria, sense que fins al moment les parts hagin apropat posicions sobre aquest tema. El temps s’acaba, ja que el Senat iniciarà el pròxim dia 16 de desembre el seu recés per les vacances de les festes de Nadal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona