Política

polònia

Polònia culmina el canvi polític amb la presa de possessió del govern de Tusk

El polític europeista i el seu gabinet juren el càrrec davant el president del país

Es completa el traspàs de poders després de vuit anys d’hegemonia ultraconservadora

Els membres del govern polonès encapçalat pel nou primer ministre, el liberal i europeista Donald Tusk, han jurat aquest dimecres els càrrecs davant el president del país, Andrzej Duda, en un acte que marca l’inici oficial de la nova legislatura i suposa la culminació d’un canvi d’era a Polònia que va començar amb les eleccions parlamentàries de l’octubre passat. I és que amb la presa de possessió del nou govern es posa fi a vuit anys d’hegemonia de l’ultraconservador partit Llei i Justícia (PiS).

Tusk, que dimarts va superar la moció de confiança del Parlament per majoria absoluta gràcies al suport d’una àmplia coalició de centredreta, té previst viatjar aquest dimecres a la tarda a Brussel·les per participar en la cimera europea, informa l’agència Efe.

El també expresident del Consell Europeu va ser elegit primer ministre pel Parlament, després que el govern de l’ultraconservador Mateusz Morawiecki, designat inicialment primer ministre pel president polonès, no hagués aconseguit superar el vot de confiança de la cambra baixa. Tusk governarà en representació d’una aliança de més de quinze partits formada després de les eleccions generals del 15 d’octubre passat. Informa l’agència Efe que el nou executiu, que ha presentat un programa liberal, progressista i proeuropeu, haurà de fer front a grans desafiaments, com ara l’elaboració i aprovació dels pressupostos generals en menys de dues setmanes i posar en marxa importants reformes institucionals. A més, es trobarà amb l’oposició del president Duda, d’ideologia ultraconservadora i afí a l’anterior executiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia