Política

Solbes crea un grup de treball per publicar les balances fiscals però avisa que no condicionaran el finançament autonòmic

El vicepresident segon i ministre d'Economia i Hisenda del govern espanyol, Pedro Solbes, ha anunciat aquest dijous que ha ordenat la creació d'un grup de treball que ha de preparar la publicació de les balances fiscals. Ha pres la decisió després que l'Institut d'Estudis Fiscals hagi acabat la seva feina i hagi aportat dues metodologies diferents per al càlcul.

Solbes, que ha pronunciat una conferència sobre la situació de l'economia espanyola a Galícia, ha explicat que el grup de treball publicarà les balances fiscals amb les dues metodologies i amb variables diferents, de manera que s'arribarà a resultats diferents.

Siguin els que siguin els números, però, no han de condicionar la negociació d'un nou sistema de finançament autonòmic, segons el ministre.

L'anunci arriba en plena precampanya i quan diversos candidats del PSC i del PSOE –i fins i tot Manuel Pizarro, del PP– s'han manifestat favorables a la publicació d'uns números que polítics i actors socials de Catalunya fa anys que reclamen. Tanmateix, aquests sectors sí que volen que el coneixement públic de les balances fiscals serveixi per reclamar un millor finançament per al país, just el que Solbes ja avisa que no permetrà si el PSOE torna a governar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.