Política

POLÍTICA

Reus tira endavant el pressupost malgrat les al·legacions

Els comptes municipals s’apropen als 218 milions d’euros i estan marcats “per un esforç inversor històric i la reducció de l’endeutament”

El govern municipal de Reus, PSC, ERC i Ara Reus, ha aprovat avui definitivament el pressupost pel 2024 tot i les 57 al·legacions presentades, entre les quals es troben les dels sectors de la restauració i el comerç que a finals d’octubre ja van manifestar-se a les portes de l’ajuntament en contra de la pujada d’impostos, sobretot, pel que fa a l’increment del 40% de les terrasses. Malgrat la desestimació de les al·legacions, el consistori sí que s’ha compromès a crear taules de treball per estudiar com els ingressos provinents d’aquestes taxes poden repercutir, directament, en l’activitat econòmica del sector. El pressupost ascendeix a 217.816.511 euros i està marcat, segons s’ha defensat des del govern, “per l’ampliació, millora i creació de nous serveis municipals, amb un esforç inversor històric i amb reducció de l’endeutament”. En la mateixa sessió també s’han aprovat les ordenances fiscals amb increments, entre d’altres,de l’IBI en un 12,5% per cobrir els 9,96 milions d’euros de la pujada de la despesa corrent que preveu el consistori per a l’any que ve. També pugen taxes com la de residus (14%), l’ICIO (4%), la de les terrasses i guals (40%) i la del servei de la grua i del dipòsit municipal (64%). La justificació de la pujada de les ordenances s’argumenta des del govern “per una política fiscal realista i amb criteris de progressivitat i de redistribució, amb l’increment de la partida bonificacions fiscals i mantenint les subvencions a famílies i entitats”.

Pel què fa al capítol d’inversions, el pressupost de l’any vinent està dotat amb una partida de 25.316.171,28 euros. Es tracta, segons el govern, del tercer esforç inversor més important des de 2010. “És un pla d’inversions diversificat que respon a algunes de les principals demandes de la ciutadania: millores en la via pública, neteja, seguretat o habitatge social”, s’apunta en un comunicat.

Entre les principals inversions previstes hi ha el desenvolupament del projecte d’actuacions per a la renaturalització i la resiliència de la ciutat, RENATUReus, cofinançat amb ajuts Next Generation (1.839.689 euros); la construcció de l’estació de Bellissens i el pas de ciutat, en col·laboració amb el ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (1.238.992 euros); continuar la transformació en zona de vianants del carrer Ample i entorn, amb la fase que inclou la intervenció al propi carrer Ample i a la plaça de Pintor Fortuny (1.308.206 euros); la millora de la qualitat del parc d’habitatges de la ciutat amb la intervenció al barri Fortuny en el marc del projecte Entorns Residencials de Rehabilitació Programada (1.388.690 euros); incrementar les places públiques d’educació 0-3, amb la nova Escola Bressol Municipal, que es construirà annexa a l’escola Eduard Toda (1.000.000 euros) o la construcció del pavelló del Molinet (850.000 euros), entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Els EUA sancionen al grup israelià Tzav 9 per bloquejar l’ajuda humanitària

barcelona
estat francès

La justícia anul·la l’expulsió de Ciotti i el manté com a líder dels conservadors

barcelona
Cimera del Grup dels Set

El G7 exigeix a la Xina i l’Iran que no donin suport a Rússia contra Ucraïna

Barcelona
guerra a europa

Els EUA rebutgen el pla d’alto el foc de Putin a canvi de territori a Ucraïna

barcelona
Regne Unit

Caterina de Gal·les reapareixerà en públic dissabte a l’aniversari del rei

Barcelona
guerra a europa

L’OTAN supervisarà l’ajuda i la formació militar per a Ucraïna

barcelona
guerra a europa

Zelenski arriba a Suïssa per a la Cimera de la Pau impulsada per Kíiv

barcelona
àfrica

Històric acord per a un govern d’unitat nacional a Sud-àfrica

barcelona
hongria

Alliberen l’activista antifeixista Ilaria Saris elegida eurodiputada

barcelona