Política

Guerra a Ucraïna

Rússia llança una nova onada de drons contra Ucraïna

La defensa antiaèria intercepta trenta-dos dels almenys quaranta-sis aparells enviats

Moscou afirma haver abatut dos avions no tripulats ucraïnesos

Rússia i Ucraïna han continuat aquesta nit la guerra de drons, que s’ha intensificat en les últimes setmanes.

Les autoritats ucraïneses han denunciat que almenys tres persones han mort i dues han resultat ferides en les diverses onades d’atacs amb aparells no tripulats russos contra el seu territori entre les set del vespre de dimarts i dos quarts de quatre de la matinada d’aquest dimecres. Les forces aèries d’Ucraïna han detallat que almenys 46 drons kamikaze Shahed han estat llançats des dues direccions, des de Baklava, a la península de Crimea, i  Primorsko-Akhtarsk, a la regió russa de Krasnodar. Almenys 32 dels "vehicles aeris no tripulats d'atac enemics" han estat destruïts per les defenses antiaèries ucraïneses, segons ha indicat la força aèria. Per repel·lir l'atac s'ha mobilitzat l'aviació tàctica, unitats de míssils antiaeris i grups de foc mòbils. Els sistemes de defensa antiaèria han actuat a vuit ucraïneses: Mikolàiv, Odessa, Kherson, Dnipro, Vinnitsia, Zaporíjia, Khmelnitski i Kirovograd.

La majoria d'aparells que han assolit els seus objectius han atacat zones de la primera línia del front, sobretot a Kherson. El ministre d'Interior, Igor Klimenko, ha informat d'un mort en aquesta regió, víctima de l'atac al recinte d'una institució d'investigació agrària.

El cap de l'administració militar d'Odessa, Oleg Kiper, ha comunicat que la caiguda d'un dron en una casa de camp de la regió ha matat dues persones i ha deixat dos ferits. La defensa antiaèria ha aconseguit abatre dotze drons en aquesta zona.

El ministeri de Defensa de Rússia ha afirmat que els seus sistemes antiaeris han neutralitzat dos drons ucraïnesos d'ala fixa quan sobrevolaven les regions frontereres de Belgorod i Rostov, respectivament. Les autoritats russes no han informat de víctimes ni danys als llocs on han caigut els fragments dels aparells interceptats.

Els atacs aeris no tripulats ucraïnesos en territori rus han augmentat les últimes setmanes, fins i tot a regions que no són frontereres. Divendres passat Moscou va assegurar haver abatut deu aparells sobre les regions de Briansk i Belgorod, frontereres amb Ucraïna, i a Kaluga, a prop de Moscou. 



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

QUART

El ple aprova una modificació de crèdit per front a millores de la piscina municipal

quart
12 de maig

Illa insinua que Junts volia forçar eleccions després de deixar el govern

barcelona
Guerra a Gaza

Israel reobre el pas de Kérem Shalom

Barcelona
Escòcia

John Swinney pren possessió com a ministre principal d’Escòcia

Barcelona
ALEMANYA

La vicealcaldessa de Berlín, ferida lleu després de ser atacada en el carrer

barcelona
política

Badia (Comuns) promet posar en marxa 100 comunitats energètiques

girona
política

PSC, ERC, Junts, CUP i comuns no acceptaran els vots de l’extrema dreta

barcelona
guerra a gaza

Els EUA van aturar un enviament de bombes a Israel

barcelona
LA crònica

El joc de les preguntes