Política

POLÍTICA

Les bases de Podemos Galícia rebutgen la coalició amb Sumar

Las bases de Podemos Galícia han rebutjat la coalició amb Sumar de cara a les eleccions del 18F. En concret, el 62,36% dels inscrits han votat en contra de concórrer en coalició amb el partit de Yolanda Díaz i amb Esquerra Unida, mentre que el 36,25% han apostat per presentar-se plegats als comicis.

El partit de Díaz havia anunciat el pacte dimecres, durant la presentació de la seva candidata, la portaveu al Congrés i mà dreta de la vicepresidenta espanyola, Marta Lois. El preacord comptava amb el suport de Podemos, Sumar i Izquierda Unida, però restava l’aval de les bases, que finalment han obligat Podemos a fer marxa enrere.

La secretària general de Podemos, Ione Belarra, ha afirmat que una àmplia majoria d’inscrits ha dit “alt i clar” que el projecte transformador del seu partit ha d’estar a les properes eleccions gallegues. També ha afegit que la gent de Podemos “vol que el nostre projecte sigui respectat”. Podem, així doncs, presentarà candidatura pròpia, Transformar Galicia, encapçalada per Isabel Faraldo. Belarra ha felicitat la candidata oficial a les xarxes socials, acompanyat d’un missatge: “Ets la millor candidata. Estigues orgullosa del que som, del que hem fet i del que podem fer en el futur. Som l’única organització on no manen els dirigents sinó la gent. Sí es pot”.

Per la seva banda, Sumar ha lamentat la decisió de les bases de Podemos Galícia de rebutjar el preacord de coalició electoral per a les eleccions del 18 de febrer i ara se centra a aconseguir ser clau per al canvi polític en aquesta comunitat. “Nosaltres hem fet el que havíem de fer”, han traslladat fonts de Sumar a Europa Press, després de conèixer que el 62,36% de la militància del partit morat s’ha oposat a una llista conjunta.

Des de la formació que lidera Yolanda Díaz han emfatitzat que hi ha una “oportunitat històrica” el 18F per “treure Galícia de la paràlisi” i que “corri l’aire a la Xunta”, en referència a l’objectiu de desbancar el PP del govern autonòmic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès fa una crida a concentrar el vot d’esquerres

barcelona
guerra a gaza

El govern de Netanyahu decideix tancar Al Jazeera a Israel

barcelona
itàlia

Més de 400 migrants arriben a Lampedusa en 48 hores

barcelona
bolívia

Morales avisa que serà candidat a les presidencials “de grat o per força”

barcelona
guerra a gaza

Desenes de milers d’israelians insten insten Netanyahu a pactar una treva

barcelona
Salvador Illa
Candidat del PSC al 12-M

“Junts no és l’opció amb més afinitat per governar”

Barcelona
Eloi Badia
Cap de llista dels Comuns a la circumscripció de Girona a les eleccions catalanes

“Cal invertir en transport públic perquè sigui efectiu”

Girona
Política

La campanya arriba al pic amb crides als indecisos

Barcelona

Garantit el 2% a la cultura

Barcelona