Política

mar Roig

Els houthis llancen dos nous míssils que impacten prop de diversos vaixells

Els EUA informen de l’atac dels rebels, que no van aconseguir el seu objectiu

El Comandament Central Naval dels Estats Units ha informat aquest dimecres que els rebels houthis del Iemen han llançat aquesta nit dos míssils contra el sud del mar Roig que han impactat prop de diversos vaixells, tot i que van fallar i no van provocar danys. La mateixa font, segons recull l’agència Efe, ha indicat que aquestes accions “havien posat en perill la vida de desenes de mariners innocents i continuen pertorbant el lliure flux del comerç internacional”. A més, el Comandament Central Naval dels Estats Units ha explicat que aquest atac és el número 24 contra vaixells mercants a la regió des de l’inici d’aquest tipus d’accions el passat 19 de novembre contra l’ofensiva israeliana a Gaza.

Aquest dimarts al vespre, la Marina britànica va revelar que havia estat informada de fins a tres explosions a una milla al nord d’un vaixell mercant a l’estret de Bab el-Màndeb, que connecta el mar Roig amb el golf d’Aden , a l’est d’Eritrea.

Aquesta nova acció es produeix en un moment en el qual el Regne Unit, membre de la coalició naval creada recentment i encapçalada pels Estats Units, preveu la possibilitat de llançar atacs aeris contra els rebels houthis si aquests no cessen els seus atacs contra vaixells de càrrega al mar Roig.

Els houthis han llançat diverses onades de míssils i drons contra el sud d’Israel en aquests darrers dos mesos i mig i també contra vaixells amb la bandera israeliana o propietats d’empreses israelianes en el mar Roig i l’estret de Bab el-Màndeb.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia