Política

argentina

La justícia suspèn la reforma laboral que Milei vol imposar per decret

La mesura cautelar havia estat sol·licitada per la CGT, el sindicat més gran del país

La decisió suposa un revés seriós per al president argentí

El president de l’Argentina, Javier Milei, ha rebut aquest dimecres el primer revés judicial. La Cambra de Treball ha suspès de manera temporal part del decret de necessitat i urgència (DNU), que el polític ultradretà va signar el 20 de desembre passar i amb el qual pretén desmantellar l’estat de dret. Concretament ha deixat sense efecte la reforma laboral. La mesura cautelar ha estat dictada després que la Confederació General del Treball (CGT) hagués presentat un recurs d’empara per frenar els canvis laborals que el govern vol imposar per decret i contra el qual la setmana passada la central sindical més gran del país va convocar una massiva protesta.

La reforma proposada per Milei, explica l’agència Efe, inclou canvis en els judicis laborals, l’ampliació dels períodes de prova a les empreses i la reducció dels permisos per embaràs, entre altres mesures. A més, la reforma laboral també inclou una reducció de les aportacions i contribucions a les pensions, de les indemnitzacions i de les multes per registre deficient dels treballadors.

Les mesures del decret de Milei es complementen amb les iniciatives anunciades pel seu ministre d’Economia, Luis Caputo, el segons dia del nou govern, el 12 de desembre passat, i per la coneguda com a “llei òmnibus”, amb la qual el president argentí pretén acumular poders legislatius.

Ara, explica l’agència Efe, els paquets de mesures econòmiques del govern de Milei compten amb diversos fronts oberts. El primer, en l’àmbit polític, on el president argentí depèn del suport d’altres forces per tirar endavant les seves propostes. En segon lloc, l’oposició als carrers, on ja s’han produït mobilitzacions. De fet, el pròxim 24 de gener, la CGT ha convocat mitja jornada d’aturada general i una gran mobilització davant el Congrés de la Nacional. I, en tercer i últim lloc, en l’àmbit judicial, on els recursos d’empara contra el decret de necessitat i urgència presentats als tribunals argentins ja superen la desena.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Cop dels laboristes a Sunak

barcelona
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona
política

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA