Política

Pròxim Orient

L’assassinat del número 2 de Hamàs dificulta les negociacions

El ministre d’Exteriors de Qatar, Mohamed bin Abderrahman, ha alertat aquest diumenge que l’assassinat a Beirut d’un dels líders de Hamàs, Saleh al Arouri, complica les converses per alliberar els ostatges en mans del grup islamista palestí.

El cap de la democràcia qatariana ha confirmat que malgrat aquests “desafiaments”, les negociacions “estan en curs”. “No ens rendirem. Estem avançant”, ha afirmat en una roda de premsa a Doha al costat del seu homòleg nord-americà, Antony Blinken, que es troba de gira pel Pròxim Orient per intentar desescalar el conflicte.

Bin Abderrahman ha apuntat que un alto el foc ajudaria a rebaixar la tensió i ha demanat a Washington que utilitzi el seu rol per “posar fi al conflicte i aconseguir una solució sostenible”.

L’emir de Qatar, Tamim bin Hamad Al Thani, que també s’ha reunit amb Blinken, li ha demanat que treballi per “aconseguir un alto el foc de manera immediata per protegir els civils i introduir ajuda humanitària suficient i sostenible a totes les zones de la Franja”. Al Thani ha incidit que els esforços per “rebaixar l’escalada” ajudarien a “garantir l’estabilitat i la seguretat a la regió”, en un moment en que plana el temor per l’obertura de nous fronts de guerra, amb la frontera entre el Líban i Israel com el punt més calent.

Durant la roda de premsa a Doha, Blinken ha reiterat el seu rebuig a les recents declaracions de dos ministres del govern d’Israel sobre la reocupació de Gaza i el “reassentament” de palestins a fora de l’enclavament. El secretari d’Estat ha qualificat d’“irresponsables” i “incendiàries” aquestes declaracions i ha advertit que “només fan més difícil assegurar un futur d’una Gaza liderada pels palestins”.

En aquest sentit, Blinken ha subratllat que els civils de la Franja “han de poder tornar a les seves llars” tan aviat com les condicions ho permetin. “No se’ls pot pressionar perquè abandonin Gaza”, ha avisat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañón
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona
crònica

‘Runner’ Illa i el ritme dels socialistes

Referèndum: com, quan i per què

Referèndum: com, quan i per què

Barcelona
ERC

La “claredat” d’Aragonès

barcelona
anàlisi

Esquerra, a mobilitzar l’esquerra

Dividits pel topall al lloguer

Barcelona
Junts. PuigdemontxCatalunya

Una consulta pactada és possible

barcelona