Política

israel

Una protesta davant el Parlament exigeix la renúncia del govern

Els manifestants també reclamen la convocatòria d’eleccions anticipades

Dotzenes de manifestants han participat aquest dilluns al matí en una protesta davant el Parlament d’Israel (Knésset) a Jerusalem, durant la qual han exigit la renúncia de la coalició de govern de Benjamin Netanyahu i la convocatòria d’eleccions anticipades, mentre la tensió continua alta en el país enmig de la guerra a la Franja de Gaza.

Els manifestants han bloquejat els accessos al recinte parlamentari exigint la convocatòria d’“eleccions, i han acabat sent desallotjats per agents de la policia, que han detingut a un d’ells, segons informen mitjans locals.

Les protestes a Israel contra el govern –el més ultradretà de la història del país– i la seva gestió des de l’inici de la guerra a Gaza el 7 d’octubre –quan no va anticipar l’atac de Hamàs que es va saldar amb uns 1.200 morts i 240 ostatges– ha dut a milers d’israelians a manifestar-se als carrers en els últims mesos per reclamar la dimissió del primer ministre, Benjamin Netanyahu.

Aquest es troba en les seves hores més baixes de popularitat, i segons els seus detractors, decideix davant l’ofensiva militar a Gaza i l’escalada regional segons els interessos personals, actuant de tal manera que pugui mantenir-se en el poder a mesura que continua la guerra.

Els organitzadors de la protesta han denunciat “accions fallides” de l’executiu i la “seva disfunció“, així com “l’abandonament” per part de les autoritats dels més de cent ostatges que continuen a Gaza. La qüestió dels captius encara retinguts a la Franja, que el govern israelià no ha sabut resoldre després de més de tres mesos de guerra, és un tema que ha anat erosionant la confiança dels israelians amb el govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]