Política

rússia

Navalni apareix per primer cop en una vista judicial des del seu trasllat a una presó àrtica

L’opositor porta a la penitenciaria el “Llop polar” des del 20 de desembre

L’empresonat líder opositor rus Aleksei Navalni ha aparegut aquest dimecres telemàticament en una vista judicial per primera vegada des del seu trasllat a una presó en el cercle polar Àrtic. “Estic massa lluny”, ha dit Navalni als periodistes, que li han preguntat sobre si rebia cartes dels seus familiars en la nova presó.

L’opositor ha fet broma sobre la seva nova llar, “és millor que l’anterior”, en al·lusió a la presó a la regió de Vladímir, on prèviament va estar reclòs durant més d’un any i mig.

La vista judicial, en la qual s’estudiava una queixa de Navalni a la seva anterior presó, ha acabat sense satisfer les reclamacions de l’opositor.

Navalni va arribar a la penitencieria IK-3, més coneguda com a “Llop polar”, del districte autònom de Yamalo-Nenets el 23 de desembre després de vint dies de viatge des de Moscou a la localitat de Jarp amb escales en diverses ciutats.

Els advocats i correligionaris de l’opositor no van saber res sobre el seu parador entre el 6 i el 25 de desembre, temps en el qual es va produir el trasllat de Navalni a la nova presó.

La localitat de Jarp, que té uns 6.000 habitants, es troba a gairebé 2.000 quilòmetres de Moscou i a menys de 50 quilòmetres de Salejard, la capital administrativa de Yamalo-Nenets, territori amb una superfície major que la de França, però poblat per només mig milió d’habitants.

Navalni, que compleix gairebé trenta anys de presó per diversos delictes, va ser traslladat al “Llop polar” després d’anunciar una campanya contra la reelecció en 2024 del president rus, Vladímir Putin, en el poder des de l’any 2000.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia