Política

guerra a europa

Els EUA paralitzen l’ajuda militar a Ucraïna

La Casa Blanca ha emès aquest dijous l’últim paquet amb els fons assignats

El bloqueig polític i la falta d’un acord en el Congrés entre republicans i demòcrates impedeix continuar donant suport a Kíiv per fer front a la invasió russa

A punt de complir-se dos anys de l’inici de la invasió russa d’Ucraïna i amb una intensificació dels atacs per part de Moscou, la Casa Blanca va revelar aquest dijous que l’ajuda militar que els Estats Units proporcionen a Kíiv s’ha “aturat completament” després d’emetre l’últim paquet amb els fons que tenien.

“L’ajuda que estàvem proporcionant fins ara s’ha aturat completament”, ha afirmat John Kirby, portaveu de la Casa Blanca en temes de seguretat, en una roda de premsa recollida per l’agència Efe, que davant aquesta situació ha instat el Congrés a avançar per aprovar una ajuda suplementària per obtenir més fons. Després d’haver emès “l’últim paquet” amb els fons que tenien, el bloqueig polític i la falta d’un acord en el Congrés entre demòcrates i republicans per aprovar una partida addicional impedeix Washington continuar ajudant Ucraïna a fer front a la invasió russa.

El president nord-americà, el demòcrata Joe Biden, ha demanat al Congrés que aprovi 55.586 milions d’euros addicionals en ajuda a Ucraïna, però l’oposició republicana ha dit que només aprovarà aquest paquet assistencial si els demòcrates accedeixen a endurir la política migratòria.

Amb la guerra immersa en el seu segon hivern, les tropes de Kíiv han repel·lit aquest divendres més de 40 atacs en el front de l’est, concretament a la regió de Donetsk, informa l’agència Efe. Segons l’Estat Major de l’Exèrcit d’Ucraïna, Rússia estaria concentrant el gruix de les seves forces d’assalt per preparar una nova ofensiva. El punt més calent, diu Efe, és l’eix d’Avdiivka, on Ucraïna ha fet front a un total de vint-i-set atacs russos entre dijous i divendres. A més, prop de la ciutat ocupada de Donetsk, tretze atacs russos més haurien estat neutralitzats en l’eix de Màrinka. Tot i això, segons l’últim informa de l’Institut per a l’Estudi de la Guerra (ISW, per a les seves sigles en anglès), no es confirmen canvis en la línia de front. L’organisme sosté que les temperatures gèlides estan limitant les operacions a tot el front.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona