Política

orient mitjà

Gairebé 24.000 palestins han mort en cent dies de guerra a Gaza

Netanyahu diu que ningú aturarà Israel

El primer ministre israelià assegura que “ni la Haia, ni l’eix del mal” frenarà el seu país en l’ofensiva contra l’enclavament palestí

Prop de 24.000 palestins, concretament 23.968, han mort i 60.582 han resultat ferits des de l’inici, fa just cent dies, de la campanya militar llançada per Israel contra la Franja de Gaza en represàlia pels atacs perpetrats per Hamàs a territori israelià el 7 d’octubre passat, que van causar 1.200 morts i uns 240 israelians més van ser capturats.

“El 70% de les víctimes són dones i nens”, ha destacat el portaveu del Ministeri de Sanitat de Gaza, controlat per Hamàs, Ashraf al Qudra, en un missatge publicat aquest diumenge a Telegram i recollit per les agències internacionals.

L’atac dels milicians palestins va desencadenar la més llarga i més mortífera entre israelians i palestins des de 1948. Cada dia que passa suma més víctimes i no hi ha perspectiva d’un final pròxim de les hostilitats.

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, va assegurar dissabte que la guerra a la Franja de Gaza continuarà “fins al final” i que “ningú” aturarà el seu país en l’ofensiva contra l’enclavament palestí. “Ningú ens aturarà ni la Haia, ni l’eix del mal [en al·lusió a l’Iran i altres països àrabs]”, va declarar Netanyahu en al·lusió al procés per genocidi obert contra Israel al Tribunal Internacional de Justícia (TIJ) a demanda de Sud-àfrica.

En una intervenció televisada a la nació amb motiu dels cent dies de guerra, el primer ministre es va comprometre a continuar amb la campanya militar a la Franja i ha promès augmentar el pressupost per finançar la guerra, va informar l’agència Efe.

“Som en el camí de la victòria i no pararem fins a aconseguir-la. No hi ha res que ens comprometi ni ningú que ens pugui aturar”, va afirmar el primer ministre en la seva declaració.

“No pararem fins que no eliminem per sempre a Hamàs i portem de tornada als ostatges”, va insistir Netanyahu sobre aquesta guerra, que segons va dir, no és només d’Israel sinó de tot el món.

“Aquesta guerra és la dels fills de la llum contra els fills de les tenebres. Això va contra l’eix del mal liderat per l’Iran, els houthis, Hezbol·là i Hamàs”, va assegurar Netanyahu, segons va recollir Efe. El primer ministre israelià, segons Efe, va prometre que “el que va passar el 7 d’octubre no tornarà a passar”, en al·lusió als atacs perpetrats per milicians de Hamàs a territori israelià en què van morir 1.200 israelians i uns 240 més van ser capturats i duts a la Franja.

Netanyahu va pronunciar aquest discurs minuts abans de l’inici a Tel-Aviv d’una protesta multitudinària amb motiu dels cent dies de guerra, impulsada per les famílies dels ostatges per reclamar al govern israelià que faci tot el que sigui necessari per tornar-los a casa. S’estima que encara 136 captius es troben dins de la Franja, encara que 25 estarien morts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona