Política

guerra a europa

Davos acull una nova conferència sobre el pla de pau de Zelenski per Ucraïna

Kíiv diu que no acceptarà sota cap circumstància negociacions amb Rússia que posin en joc la seva integritat territorial

Ucraïna no acceptarà sota cap circumstància negociacions de pau amb Rússia que posin en joc la seva integritat territorial i està preparada per a continuar lluitant fins a guanyar la guerra, ha assegurat aquest diumenge el cap de l’Oficina de la Presidència ucraïnesa, Andrii Yermak, després de copresidir una reunió d’assessors de seguretat arribats de 83 països.

La trobada, explica l’agència Efe, ha estat organitzada conjuntament pels governs d’Ucraïna i Suïssa a Davos, la vigília de la inauguració de la reunió anual del Fòrum Econòmic Mundial en aquesta localitat del país alpí, on es troben diversos ministres i altres alts funcionaris del govern ucraïnès.

En la reunió, segons informa l’agència Efe, s’ha discutit per quarta vegada l’anomenada “Fórmula de Pau” del president ucraïnès, Volodímir Zelenski, que entra altres aspectes exigeix la devolució de tots els territoris ucraïnesos ocupats per Rússia, la retirada de les tropes d’aquest país i l’alliberament dels presoners de guerra.

La reunió és l’última d’un cicle de quatre en diferents països dedicades a examinar el pla de pau de Zelenski, que Rússia rebutja de ple.

Yermak ha dit que com a continuació d’aquest procés de debat es preveu l’organització d’una cimera a escala presidencial per a augmentar la pressió sobre Rússia i que es plegui a l’ordre legal internacional.

Hi ha previst que Zelenski assisteixi aquest dimarts al Fòrum de Davos i que ofereixi un discurs, a més de mantenir trobades bilaterals amb altres líders.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia