Política

Guerra a Ucraïna

Rússia afirma haver frustrat un nou atac amb drons a la regió de Briansk

Aparells no tripulats presumptament ucraïnesos van provocar ahir un incendi en un dipòsit de combustible a Klintsi, a uns cinquanta quilòmetres de la frontera

Kíiv afirma que l’ofensiva russa al front oriental no està aconseguint avenços

La província russa de Briansk ha patit aquest dissabte un nou atac amb avions no tripulats, que Moscou atribueix a la veïna Ucraïna.

El governador de Briansk, Alexandr Bogomaz, ha informat aquest matí de la destrucció per part de les defenses antiaèries d’un dron d’ala fixa, presumptament ucraïnès, que sobrevolava el districte de Klintsi. “Ningú ha resultat ferit i no s’han registrat danys”, ha assegurat.

Aquest és el segon atac en menys de vint-i-quatre hores a la mateixa zona, situada a una cinquantena de quilòmetres de la frontera ucraïnesa. Ahir divendres, un altre aparell no tripulat va provocar un incendi en un diposit de combustible a la ciutat de Klintsi. Segons l’agència de notícies russa TASS, el foc va afectar sis tancs de benzina amb un volum total de sis mil metres cúbics en una superfície de mil metres quadrats.

Els atacs aeris no tripulats no només afecten les regions properes al front sinó que arriben també a centenars de quilòmetres país endins. El ministeri rus de defensa va informar dijous que havia abatut drons ucraïnesos als afores de Moscou, situada a mig miler de quilòmetres d’Ucraïna, i de Sant Petersburg, a vuit cents quilòmetres de la frontera.

Un portaveu de la força aèria ucraïnesa, Iuri Ignat, ha afirmat avui que l’arribada de “drons produïts a Ucraïna” fins a Moscou i Sant Petersburg “és un molt bon símptoma”. Ignat ha assenyalat que Rússia ha concentrat les seves defenses antiaèries a la península de Crimea –annexionada per Rússia el 2014– i ha deixat menys protegides altres zones del país. “[Els russos] senten cada vegada més el gust amarg de la guerra”, ha celebrat en una entrevista amb el mitjà digital ucraïnès Focus.

Aquestes operacions constaten l’aposta de Kíiv per intensificar la guerra amb drons contra la rereguarda russa com a mesura per contrarestar els avenços de les tropes del Kremlin al front oriental ucraïnès. El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha anunciat que aquest any incorporarà un milió d’avions no tripulats al seu arsenal, tant de producció pròpia com subministrats pels països aliats.

Pocs avenços

El portaveu de l’exèrcit de Terra ucraïnès, Volodímir Fityo, ha assegurat avui que les forces russes no han aconseguit avenços a la línia de Kúpiansk-Liman, al front oriental, malgrat la intensificació dels atacs, en els que, segons ell, han patit pèrdues de tancs i vehicles blindats. El militar ha indicat que l’enemic concentra ara l’ofensiva en direcció a la ciutat de Liman.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona
Regne Unit

Un diputat conservador i exministre de Sanitat es passa al Partit Laborista

Barcelona