Política

orient mitjà

Els EUA preparen una resposta múltiple a l’atac patit a Jordània

El secretari de Defensa assegura que tenen capacitat per respondre diversos cops

Washington hauria aprovat un pla contra milícies proiranianes a Síria i l’Iraq, segons la cadena CBS

Els Estats Units haurien aprovat llançar una sèrie d’accions de represàlia de diversos dies contra milícies proiranianes que operen a Síria i l’Iraq. El secretari de Defensa dels EUA, Lloyd Austin, ha advertit aquest dijous que la resposta a l’atac amb dron de dissabte a una base nord-americana a la frontera amb Jordània que va matar tres soldats i en va ferir una trentena més serà a diversos nivells.

“Tenim la capacitat de respondre diverses vegades, depenent de quina sigui la situació”, ha apuntat el cap del Pentàgon en roda de premsa. S’espera que els atacs afectin milícies patrocinades per l’Iran a Síria i probablement també a l’Iraq, tot i que Austin no ha concretat el moment ni el lloc precís.

En la compareixença, segons recull el diari britànic The Guardian, el secretari de Defensa nord-americà ha volgut deixar clar que els Estats Units no estaven en guerra amb l’Iran i que Washington desconeixia si Teheran estava concretament al cas de l’atac amb avions no tripulats de dissabte perpetrats pel que ha descrit com eix de resistència. Ha dit també, però que això “realment no importa, perquè sabem que l’Iran finança aquests grups i, en alguns casos, els entrena“. El cap del Pentàgon no ha volgut donar detalls sobre la manera en la qual es materialitzarà la resposta dels Estats Units a la mort dels seus tres soldats.

En aquest sentit, la cadena nord-americana CBS News, ha dit aquest dijous tenir confirmació que s’han aprovat plans per a una sèrie d’atacs durant diversos dies contra objectius a Síria i l’Iraq, que inclouen personal i instal·lacions iranianes.

L’atac contra la base dels Estats Units a la frontera de Jordània i Síria va ser reivindicat per Resistència Islàmica a l’Iraq, un moviment que agrupa diverses milícies proiranianes que operen a la regió i el Pentàgon afirma que hi ha indicis que va ser orquestrat per Kataib Hezbol·là, el grup patrocinat per Teheran més poderós de l’Iraq i vaixell insígnia de la Resistència.

“Tothom reconeix els desafiaments associats a assegurar-se que passin comptes la gent adequada“, ha afegit Austin en la compareixença de premsa recollida per l’agència Efe i durant la qual ha reiterat la posició de Washington que no vol provocar una escalda del conflicte a la regió. Segons el secretari de Defensa nord-americà, “l’Orient Mitjà travessa un moment perillós”.

“Continuarem treballant per evitar un conflicte més ampli a la regió, però prendrem totes les accions necessàries per defensar els Estats Units, els nostres interessos i el nostre poble quan, on i quan decidim”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

escòcia

Swinney, més a prop de liderar l’SNP escocès

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona
estats units

La Fiscalia vol més multes per a Trump per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
política

Vergés: “Apostem per un turisme de qualitat i desestacionalitzat”

capmany
GIRONA

El PSC proposa desencallar “infraestructures bàsiques” a la demarcació

GIRONA
GIRONA

La CUP defensa “passar a l’ofensiva” pels drets lingüístics

GIRONA
guerra a europa

Els EUA acusen Rússia d’usar armes químiques contra les forces ucraïneses

barcelona

Fins a 200.000 euros per a inversions a decidir entre la ciutadania

CASTELLAR DEL VALLÈS